Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Är tävlingar endast avsedda för utvalda?

Det är trevligt med lättare inslag i tidningen ibland, såsom till exempel tävlingen avseende bidrag till Eurovision Song Contest.
Åsa Frisk, Insändarredaktör Åsa Frisk Publicerad

Dock känns det som man utesluter vissa medlemmar eftersom inte alla har tillgång till så kallade smartphones samt att alla medlemmar ej heller är med i Facebook, vilket ju heller inte är ett krav för att vara medlem i Unionen :-)

Alternativen brev/mail har nog de flesta tillgång till.
//Kenth Thunberg

SVAR FRÅN KOLLEGA:
Hej och tack för dina synpunkter. Vi försöker alltid tänka på att alla inte har tillgång till smartphones när vi använder så kallade QR-koder som kan scannas i tidningen. Därför går det att komma åt schlagerbidragen även från vår webbplats kollega.se. Just i det här fallet ville vi ha en omröstning som kunde följas live i samband med den riktiga Eurovisionfinalen. Därför blev röstningsfunktionen i Facebook lösningen. I normala fall kan man alltid både e-posta och skicka brev när vi anordnar tävlingar.
Peter Önnestam
Art director, Kollega

Rösta på bästa schlager genom tiderna.

http://korta.nu/Kollegaschlager

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Insändare

Vad förväntar sig Sveriges regering att jag bidrar med?

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar.
Publicerad 17 augusti 2016, kl 11:27

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar. Det jag upplevde som barn var att livet var enklare, en bruksort med fabrik, affärer, post och bank. Ingen orättvisa, avundssjuka eller rasism. Förmodligen fanns det väl lite under ytan men det var inget påtagligt.

Idag sitter jag ensam i min lägenhet med spänningshuvudvärk och trötthet. Jag äter Sertralin och Propavan, den ena är ett lyckopiller och det andra är för sömnen. Jag var en hårt arbetande konsult, mycket övertid och stress under flera år, mycket kundkontakt och bråk om avtal. När jag blev 50plus blev jag uppsagd. Företaget och kunderna ville ha unga nyutbildade.

Så vad ska jag göra nu kan man fråga sig. Vad förväntar sig Sveriges regering och samhälle att jag ska bidra med? Jag tänker ibland att det finns dom som har det värre, hemvändande svenska soldater som sett död och lidande i Mali och Afganistan. Jag läste en artikel att dessa fick inte den hjälp de borde få, en del mådde väldigt dåligt med svåra sömnproblem, depressioner, posttraumatisk stress. Det är bara att konstatera att det verkar inte finnas så mycket professionell hjälp att få i Sverige. Kanske för vissa, som har tur, eller har råd.

https://www.youtube.com/watch?v=4JNK0S99RNU

//JHansson