Hoppa till huvudinnehåll
Hälsa

Chefen bestämmer över friskvård

Om din arbetsgivare bestämmer att friskvårdsbidraget bara får användas till en kurs i hambo, är det helt okej. Så länge bidraget är lika för alla anställda och inte används till knätofsar eller annan utrustning.
Johanna Rovira Publicerad 13 januari 2022, kl 12:38
Man som tränar yoga, par som dansar folkdans.
Det är din arbetsgivare som bestämmer vad som ska räknas som friskvård. Shuttertsock, Hasse Holmberg/TT

Under måndagen försvann den långa listan över godkända friskvårdsaktiviteter från Skatteverkets välbesökta hemsida.

– Hade jag fått bestämma hade den varit borta för ett halvår sedan, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.  

Pia Blank Thörnroos
Pia Blank Thörnroos Foto: Jeanette Andersson

– Den hade fått för stor betydelse och ledde till missförstånd. Folk trodde att det som inte stod med på listan var förbjudet och anställda använde listan för att få igenom aktiviteter.

Ett ytterligare skäl till att listan togs bort är två domar hos Högsta förvaltningsdomstolen. Två personer hade begärt förhandsbesked om hästkörning och fält- och westernskytte kunde räknas som friskvård fastän de inte stod med på listan. Skatteverket inflikade att varken westernskytte eller hästkörning kunde anses vara av enklare slag, vilket är ett av kraven för skattebefrielse, men domstolen ansåg att enkelheten inte spelade någon roll eftersom det andra kravet, kostnaden är så begränsande i sig.

– Det räcker med att det ingår motion och då är det onödigt att spalta upp olika motionsformer, säger Pia Blank Thörnroos.

– Det som stod på listan gäller fortfarande och alla har haft god tid på sig att spara den. Det mesta ingår ju faktiskt.

Finns det inte risk att arbetsgivare i brist på en lista att luta sig mot, begränsar antalet aktiviteter?
– Det återstår att se vad arbetsgivarna utarbetar för strategier. Det är och har alltid varit arbetsgivaren som bestämmer om man överhuvudtaget ska erbjuda friskvårdsbidrag, hur stort bidraget ska vara och vad det ska användas till, säger Pia Blank Thörnroos.

En arbetsgivare som bara tillåter exempelvis gymkort på sin svågers gym har alltså lagen på sin sida. Det är också fritt fram för en arbetsgivare att erbjuda högre friskvårdsbidrag än 5 000 kronor per år men då gäller inte skattebefrielse.

– Det viktiga är att arbetsgivaren har ordning på att alla anställda får lika mycket i bidrag oavsett var de jobbar, men max 5 000 och att man inte kan köpa saker för sitt friskvårdsbidrag, säger Pia Blank Thörnroos.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]