Hoppa till huvudinnehåll
Fackligt

De är årets jobbhjältar

Modiga, påhittiga och värvande. Varje år uppmärksammar Unionen förtroendevalda och klubbar som gjort något utöver det vanliga. Här är årets tre vinnare!
Ola Rennstam Publicerad 8 juni 2017, kl 10:46
Therese Arroyo (till vänster), Tashmina Berdini (mitten) och två personer ur Unionenklubbens styrelse på Volvo Personvagnar AB (till höger).
Therese Arroyo, Tashmina Berdini och Unionenklubbens styrelse på Volvo Personvagnar AB är årets jobbhjältar! Foto: Patrik Nygren

Årets Eldsjäl, är Unionens utmärkelse för ett dagligt fackligt arbete utöver det vanliga. I år gick priset till Therese Arroyo, klubbordförande på Braathens Regional Aviation AB. Hon tilldelas utmärkelsen för sina insatser vid förhandlingar och värvande arbete - tack vare Therese Arroyo har nästan hela kabinkåren blivit medlemmar i facket. Enligt juryn lyckas hon "med fingertoppskänsla balansera kollegornas behov och utveckling med en förståelse för företagets framtida positiva utveckling."

Priset som Årets uppstickare ges till en person som har nått framgång i en facklig fråga på kort tid. Det här året föll juryns val på Tashmina Berdini på Academic Work Consulting AB som varit drivande i att få igång en fungerande facklig verksamhet på företaget. "Trots att hon inte har tidigare facklig erfarenhet tog Tashmina rollen som ordförande och har arbetat engagerat i kontakterna med arbetsgivaren och för att pusha och engagera ledamöterna i styrelsen för deras egen och klubbens utveckling.", skriver juryn i sin motivering.

Priset som Årets nytänkare handlar om nya arbetssätt, strategier eller samarbeten som har gett goda resultat. I år tilldelades det styrelsen i Unionenklubben på Volvo Personvagnar AB. Klubben tilldelas utmärkelsen för sina modiga och framåtblickande grepp för att öka sin synlighet på arbetsplatsen.

Läs juryns motivering här.