Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Unionen tagen på sängen av Folksams agerande

Unionen fick ingen information om att ersättningen i den så kallade begravningsförsäkringen skulle sänkas innan ett stort antal medlemmar fick Folksams brev om det.
- Ett helt oacceptabelt agerande, säger Gunilla Dahmm, pensionsexpert på Unionen.
Anita Täpp Publicerad 29 oktober 2009, kl 16:28

Eftersom försäkringstagarna i den aktuella grupplivförsäkringen både är pensionerade Sifare och HTF:are regleras villkoren i två ettåriga avtal med Folksam.

Men Unionens försäkringsexperter fick ingen information om förändringarna i avtalen innan medlemmarna fick brev från Folksam om den kraftigt reducerade ersättningen.
- Folksam har inte haft någon som helst kontakt med oss, varken om uppsägning av avtalet eller något annat, säger Gunilla Dahmm.

Själv blev hon informerad om saken när en berörd medlem hörde av sig, varpå hon fick ringa till Folksam för att få det bekräftat.
- Jag är väldigt förundrad över att det har gått till på det här viset, att man skickar ut brev om det här till våra medlemmar utan att ens ha talat med oss, säger Gunilla Dahmm.

Enligt Göteborgs-Posten kan det vara så att Folksam inte har sagt upp försäkringsavtalen och att beslutet därmed skulle kunna vara ogiltigt.

Hur det är med den saken vill Gunilla Dahmm inte uttala sig om i nuläget.
- Jag har ännu inte haft möjlighet att kolla det här och vill därför inte uttala mig om det.

Hur kommer ni att agera nu?
- Vi har inte hunnit ta ställning till om och hur vi i så fall ska agera. Men vi är helt tagna på sängen av Folksams agerande och nu förväntar jag mig att de tar kontakt med oss, säger Gunilla Dahmm.