Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Tutade på kund - blev uppsagd

Peter Cederlöf tutade på en kund som gick ut i körbanan i besiktningshallen. Han sade också åt en Kollega att sluta lata sig. För det blev han uppsagd efter 10-års anställning utan anmärkning. Unionen stämde Opus Bilprovning vilket gav Peter ett skadestånd på 380 000 kronor.
Lina Björk, Lina Jonsson Publicerad 12 december 2013, kl 10:18
bilprovning

Stämningen på Opus Bilprovning i Högdalen var tryckt. Den nya teamledaren skällde ut de anställda framför kunder och klagade på låg arbetsmoral och tempo. Facket krävde en omplacering, men ingenting hände. Och även om de flesta upplevde att situationen var jobbig så var det få som sade ifrån. Men Peter Cederlöf vågade ta bladet från munnen. För det fick han klara besked - sparken.

- Platschefen kallade in mig till möte i maj. Han sa att jag skulle sägas upp men ville inte berätta varför. När jag pressade honom sa han att det handlade om samarbetsproblem och kund- och kvalitetsproblem. Jag och facket bara gapade.

Enligt ledningen var det flera saker som låg till grund för uppsägningen. Man sade att Peter hotat en kollega, trakasserat en teamledare, gjort medvetet felaktiga kontrollbesiktningar och behandlat kunder illa.

-Det är rena lögner. Kollegan från vikariepoolen som jag ska ha hotat sade jag till att sluta lata sig och sätta igång att jobba. Han har inte själv uppfattat det som ett hot men företaget har bevisligen gjort det. När det gäller kundbemötandet tutade jag på en kund inne i hallen som plötsligt gick precis framför bilen som jag körde. Det gjorde jag för att undvika en olycka. Enligt företaget har jag även avvisat en kund som jag aldrig har sett.

De felaktiga kontrollbesiktningarna som utförts gällde en bil med dimljus som inte fungerade. Peter Cederlöf noterade inte det i protokollet eftersom det inte är ett krav i Transportstyrelsens kontrollplan.

- Alla anklagelser var väldigt vaga. Jag blev arbetsbefriad med lön direkt och fick inte vistas i lokalerna. Det märkliga är att teamledaren som jag kritiserat inför ledningen blev omplacerad två dagar efter att jag sades upp. Han gjorde sig ovän med samtliga på sin nya station redan första veckan han var där.

- Efter min uppsägning har klubbordförande och en annan kollega fått varsin skriftlig varning på hörsägen. Varken platschefen som delade ut dem eller företagsledningen vill kännas vid varningarna vilket är märkligt, säger Peter Cederlöf.

Företaget har inte givig Peter Cederlöf varning att de tyckte att han gjorde ett dåligt jobb. Han har därför inte fått chansen att bättra sig eller bli omplacerad utan sades upp utan saklig grund anser Unionen. Den lokala förhandlingen gick i stå men när ärendet gick upp i Arbetsdomstolen gick Opus Bilprovning med på en förlikning som innebär 380 000 kronor till Peter Cederlöf.

- När man kommer överens om en förlikning släpper man kravet att få en rättslig prövning och kravet att få tillbaka sitt jobb. Nu hoppas jag verkligen och tror att Peter Cederlöf får ett nytt arbete, eftersom hans önskan från början var att få fortsätta jobba, säger Susanne Forssman, förbundsjurist på Unionen.

En bra lösning, men klen tröst då det är svårt att få jobb vid 57 års ålder.

- När jag sökt jobb vid Bilprovningen har de tagit referenser och det är svårt att få ett nytt jobb när man blivit uppsagd av de skäl som jag blivit.

Kollega har utan framgång sökt Opus Bilprovning för en kommentar.

Arkiv

Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.
David Österberg Publicerad 15 april 2019, kl 15:44
Johan Nilsson/TT
Den avskedade festivalgeneralen tillbakavisar anklagelser om att ha misskött sin anställning. Johan Nilsson/TT

Föreningen Malmö Pride bildades 2015 och arrangerar den årliga Pridefestivalen i Malmö. En av grundarna, en nu 34-årig man, valdes till ordförande och året därpå blev han också general för festivalen.

Men förra året uppstod flera konflikter i föreningen. Festivalgeneralen fick bland annat kritik för att han både var ordförande för föreningen och anställd av den. Han kritiserades också för att förutom sin lön ha fått provision på intäkterna till Pridefestivalen och för att ha dålig koll på organisation och administration.

Föreningen och Malmö stad – en av festivalens största finansiärer – lät då en revisionsfirma granska hur föreningen hade skötts. Utredningen visade att styrelsen delvis misskött sitt arbete. Revisorn anmärkte bland annat på föreningens bokföring och på dess interna kontroll. 

Den sista oktober förra året höll Malmö Pride ett extra årsmöte och vid det byttes hela styrelsen ut. Då utsågs också en ny ordförande och 34-åringen fick fortsätta som festivalgeneral.

Kort därefter blev han dock avstängd från sin tjänst och i början av december fick han sparken. Styrelsen ansåg bland annat att han borde ha tecknat ett ramavtal med Malmö stad, att han brustit i sin rapportering till styrelsen och misskött organisation och administration.  

Men nu stämmer Unionen arbetsgivaren och vill att Arbetsdomstolen förklarar att avskedandet är ogiltigt. Unionen kräver också att föreningen betalar 34-åringen 150 000 kronor i skadestånd.

Enligt stämningsansökan tillbakavisar 34-åringen att han misskött sin anställning och påpekar att den gamla styrelsen inte hade några invändningar mot hur han skötte sitt arbete. Han anser också att den nya styrelsen blandar samman vad han gjort som ordförande med vad han gjort som anställd och att den främst fokuserar på saker som hänt innan den nya styrelsen tillträdde.