Till Svenska Dagbladet häromdagen sa Anders Weihe, Teknikföretagens förhandlingschef, att det lär ha träffats krisavtal som inte blivit så omtalade eftersom det inte ligger i de lokala parternas intresse att berätta.
Till kollega.se sa Almegas vd Jonas Milton i går att organisationen får många samtal om krisavtal.
C-G Hjort bekräftar att det visst skrivits en del sådana avtal.
- Ja, det vet vi eftersom klubbarna rådgör med oss. Det är en fruktansvärd press som både klubbar och medlemmar utsätts för. Det är inte vår ambition att det ska ske i smyg.
C-G Hjorts uppfattning är att omfattningen inte är "jättestor".
- Det har förekommit inom stålindustrin, men vi upplever inte att det är någon jättevåg.
Ofta rör det sig om att arbetstiden minskar med en dag i veckan, samtidigt som de anställda förlorar en halv dags lön under en begränsad tid. I motprestation för att gå med på detta lovar företaget i allmänhet att inte varsla om uppsägning under denna tid.
Men enligt Jonas Milton jobbar en del företag, särskilt konsultföretag, på ett annat vis: genom att göra om lönesystemen och lägga in en större rörlig del.
Det är inte något som C-G Hjort sett har blivit vanligt.
- Det känner jag inte till överhuvudtaget, säger C-G Hjort som inte tycker att det är ett bra sätt, rent generellt, att möta krisen.
- Rörliga lönedelar ska vara avsedda att stimulera till arbetsinsatser. Jag får inte ihop det med att man ska sänka kostnaderna.