Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Google i topp när studenter får välja

Om ekonomi- och teknikstudenterna får välja drömjobb, då ligger Google bra till. Företaget hamnar ännu en gång i topp i en global undersökning där studenter i tolv länder fått ranka favoritarbetsgivare.
Petra Rendik Publicerad 20 september 2012, kl 11:26

Google har gjort det förr, det är nämligen fjärde året i rad som företaget rankas som nummer ett i en global undersökning skriver Metro.

I undersökningen som gjorts av marknadsundersökningsföretaget Universum, har drygt 144 000 ekonomi- och teknikstudenter från tolv länder, bland annat USA och Ryssland, fått lista de mest populära arbetsgivarna. Teknikstudenterna verkar dela uppfattning med de framtida ekonomerna om att drömjobbet finns hos Google.

Ikea och Volvo Cars finns med på topp-50, möbeljätten på en 21:e plats på ekonomistudenternas lista och teknikstudenterna har rankat Volvo på 43:e plats.

Hela listor finns att läsa på http://www.universumglobal.com/

Fakta

Teknikstudenternas drömarbetsgivare

1. Google

2. IBM

3. Microsoft

Ekonomistudenternas drömarbetsgivare

1. Google

2. KPMG

3. Procter & Gamble

Arkiv

Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.
David Österberg Publicerad 15 april 2019, kl 15:44
Johan Nilsson/TT
Den avskedade festivalgeneralen tillbakavisar anklagelser om att ha misskött sin anställning. Johan Nilsson/TT

Föreningen Malmö Pride bildades 2015 och arrangerar den årliga Pridefestivalen i Malmö. En av grundarna, en nu 34-årig man, valdes till ordförande och året därpå blev han också general för festivalen.

Men förra året uppstod flera konflikter i föreningen. Festivalgeneralen fick bland annat kritik för att han både var ordförande för föreningen och anställd av den. Han kritiserades också för att förutom sin lön ha fått provision på intäkterna till Pridefestivalen och för att ha dålig koll på organisation och administration.

Föreningen och Malmö stad – en av festivalens största finansiärer – lät då en revisionsfirma granska hur föreningen hade skötts. Utredningen visade att styrelsen delvis misskött sitt arbete. Revisorn anmärkte bland annat på föreningens bokföring och på dess interna kontroll. 

Den sista oktober förra året höll Malmö Pride ett extra årsmöte och vid det byttes hela styrelsen ut. Då utsågs också en ny ordförande och 34-åringen fick fortsätta som festivalgeneral.

Kort därefter blev han dock avstängd från sin tjänst och i början av december fick han sparken. Styrelsen ansåg bland annat att han borde ha tecknat ett ramavtal med Malmö stad, att han brustit i sin rapportering till styrelsen och misskött organisation och administration.  

Men nu stämmer Unionen arbetsgivaren och vill att Arbetsdomstolen förklarar att avskedandet är ogiltigt. Unionen kräver också att föreningen betalar 34-åringen 150 000 kronor i skadestånd.

Enligt stämningsansökan tillbakavisar 34-åringen att han misskött sin anställning och påpekar att den gamla styrelsen inte hade några invändningar mot hur han skötte sitt arbete. Han anser också att den nya styrelsen blandar samman vad han gjort som ordförande med vad han gjort som anställd och att den främst fokuserar på saker som hänt innan den nya styrelsen tillträdde.