Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Facebook kostade jobbet

Tre inhyrda medarbetare på Volvo Powertrain i Skövde tvingades gå från jobbet sedan en av dem kallat arbetsplatsen för "dårhus" på Facebook, och de andra två hakat på.
Linda Svensson Publicerad 3 januari 2011, kl 14:42

Volvo ansåg de tre Uniflexanställda ha agerat illojalt och avbröt deras kontrakt, trots att de vid andra tillfällen skrivit gott om Volvo.

Pål Magnussen, ombudsman på Unionen i Väst, har varit med om liknande fall rörande Unionenmedlemmar.

- Att skriva negativt om sin arbetsgivare i sociala medier kan vara sakligt skäl för uppsägning, säger han.

- Det är direkt olämpligt att säga något om sin arbetsgivare i bloggar eller på Facebook. Ska man säga något ska det vara i positiva ordalag.

Många arbetsgivare håller koll på vad som skrivs om företaget i sociala medier, säger han. En del har personal anställd enkom för detta ändamål, andra använder sig av sökmotorer.

Pål Magnussen nämner också den extra utsatta situation som inhyrd arbetskraft har. De är lättare att göra sig av med än den fast anställda personalen.

- Jag hade ett fall där två killar hamnade i något slags handgemäng. Den inhyrda fick sluta, men den fast anställde kom undan med en reprimand. Man har sämre anställningstrygghet som inhyrd.

Arkiv

Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.
David Österberg Publicerad 15 april 2019, kl 15:44
Johan Nilsson/TT
Den avskedade festivalgeneralen tillbakavisar anklagelser om att ha misskött sin anställning. Johan Nilsson/TT

Föreningen Malmö Pride bildades 2015 och arrangerar den årliga Pridefestivalen i Malmö. En av grundarna, en nu 34-årig man, valdes till ordförande och året därpå blev han också general för festivalen.

Men förra året uppstod flera konflikter i föreningen. Festivalgeneralen fick bland annat kritik för att han både var ordförande för föreningen och anställd av den. Han kritiserades också för att förutom sin lön ha fått provision på intäkterna till Pridefestivalen och för att ha dålig koll på organisation och administration.

Föreningen och Malmö stad – en av festivalens största finansiärer – lät då en revisionsfirma granska hur föreningen hade skötts. Utredningen visade att styrelsen delvis misskött sitt arbete. Revisorn anmärkte bland annat på föreningens bokföring och på dess interna kontroll. 

Den sista oktober förra året höll Malmö Pride ett extra årsmöte och vid det byttes hela styrelsen ut. Då utsågs också en ny ordförande och 34-åringen fick fortsätta som festivalgeneral.

Kort därefter blev han dock avstängd från sin tjänst och i början av december fick han sparken. Styrelsen ansåg bland annat att han borde ha tecknat ett ramavtal med Malmö stad, att han brustit i sin rapportering till styrelsen och misskött organisation och administration.  

Men nu stämmer Unionen arbetsgivaren och vill att Arbetsdomstolen förklarar att avskedandet är ogiltigt. Unionen kräver också att föreningen betalar 34-åringen 150 000 kronor i skadestånd.

Enligt stämningsansökan tillbakavisar 34-åringen att han misskött sin anställning och påpekar att den gamla styrelsen inte hade några invändningar mot hur han skötte sitt arbete. Han anser också att den nya styrelsen blandar samman vad han gjort som ordförande med vad han gjort som anställd och att den främst fokuserar på saker som hänt innan den nya styrelsen tillträdde.