Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Diskrimineringsfall till Högsta domstolen

I början av oktober slog Svea hovrätt fast att Försäkringskassan hade diskriminerat fyra gravida som nekades sjukpenning. Nu begär kassan prövningstillstånd i Högsta domstolen.
Linda Svensson Publicerad 28 oktober 2010, kl 13:28

Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämde Försäkringskassan för diskriminering av fyra gravida, som trots läkarintyg nekades sjukpenning. Graviditet är ingen sjukdom, menade Försäkringskassan. En man med liknande besvär hade fått sjukpenning, menade DO.

I både tingsrätt och hovrätt har DO vunnit över Försäkringskassan, och de fyra kvinnorna har tilldömts skadestånd.

Men historien kan fortsätta. I dag, torsdag, meddelade Försäkringskassan att man begär prövningstillstånd i Högsta domstolen.

- Vi delar inte hovrättens bedömning att vi har diskriminerat. Vi ser en konflikt mellan regelverken i lagarna. För att få praxis på området är det bra att få ett utslag i Högsta domstolen, säger Birgitta Målsäter, försäkringsdirektör på Försäkringskassan.

De gravida har haft besvär som till exempel ljumskbråck och bäckenproblem. Men enligt Försäkringskassan är det besvär som kan härledas till graviditeten, som alltså inte är en sjukdom.

- Det ska finnas en sjukdom som sätter ner arbetsförmågan, säger Birgitta Målsäter

Om de här kvinnorna inte hade varit gravida, hade deras besvär berättigat till sjukpenning då?

- Det går inte att uttala sig om det. Men det är viktigt att poängtera att 98 procent av alla gravida med besvär får sin begäran om ersättning godkänd. Det är väldigt möjligt att vara sjukskriven som gravid, men det räcker inte att bara vara gravid. Man måste ha en sjukdom som är graviditetsrelaterad. 

Arkiv

Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.
David Österberg Publicerad 15 april 2019, kl 15:44
Johan Nilsson/TT
Den avskedade festivalgeneralen tillbakavisar anklagelser om att ha misskött sin anställning. Johan Nilsson/TT

Föreningen Malmö Pride bildades 2015 och arrangerar den årliga Pridefestivalen i Malmö. En av grundarna, en nu 34-årig man, valdes till ordförande och året därpå blev han också general för festivalen.

Men förra året uppstod flera konflikter i föreningen. Festivalgeneralen fick bland annat kritik för att han både var ordförande för föreningen och anställd av den. Han kritiserades också för att förutom sin lön ha fått provision på intäkterna till Pridefestivalen och för att ha dålig koll på organisation och administration.

Föreningen och Malmö stad – en av festivalens största finansiärer – lät då en revisionsfirma granska hur föreningen hade skötts. Utredningen visade att styrelsen delvis misskött sitt arbete. Revisorn anmärkte bland annat på föreningens bokföring och på dess interna kontroll. 

Den sista oktober förra året höll Malmö Pride ett extra årsmöte och vid det byttes hela styrelsen ut. Då utsågs också en ny ordförande och 34-åringen fick fortsätta som festivalgeneral.

Kort därefter blev han dock avstängd från sin tjänst och i början av december fick han sparken. Styrelsen ansåg bland annat att han borde ha tecknat ett ramavtal med Malmö stad, att han brustit i sin rapportering till styrelsen och misskött organisation och administration.  

Men nu stämmer Unionen arbetsgivaren och vill att Arbetsdomstolen förklarar att avskedandet är ogiltigt. Unionen kräver också att föreningen betalar 34-åringen 150 000 kronor i skadestånd.

Enligt stämningsansökan tillbakavisar 34-åringen att han misskött sin anställning och påpekar att den gamla styrelsen inte hade några invändningar mot hur han skötte sitt arbete. Han anser också att den nya styrelsen blandar samman vad han gjort som ordförande med vad han gjort som anställd och att den främst fokuserar på saker som hänt innan den nya styrelsen tillträdde.