Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Får man stjäla en penna från jobbet?

Det kan vara lockande att ta kuvert, pennor och post-it-lappar från jobbet, inte minst i tider med hög ränta och elräkning. Men är det att räkna som stöld om du blir påkommen?
Oscar Broström Publicerad 7 oktober 2022, kl 14:36
Person skriver på ett papper med en penna.
Stjäla från jobbet? Även om det är små föremål, som en penna, ett kuvert eller en plastficka finns risken att du blir avskedad. Foto: Fredrik Sandberg/TT

De flesta känner nog till att din arbetsgivare kan sparka dig om du stjäl från jobbet. Men var går gränsen för stöld?

Kollega har pratat med Unionens förbundsjurist Annika Jonasson för att reda ut frågan.

 Om du stjäl på jobbet tar du arbetsgivarens egendom, vilket innebär en skada för arbetsgivaren och det kan leda till att du blir uppsagd eller avskedad från din anställning och åtalad för stöld i en straffrättslig process.

Det har ingen betydelse om det rör sig om föremål med större värde – exempelvis dator, kontorsstol och telefon – eller föremål med nästintill obetydligt värde – pennor, kuvert, plastfickor och post-it-lappar: Om du tar det med flit för privat användning kan arbetsgivaren hävda att du stulit av dennes egendom.

 Ur ett arbetsrättsligt perspektiv spelar värdet egentligen ingen avgörande roll. Det spelar som utgångspunkt ingen roll om det är ett kuvert eller en penna. Det kan betraktas som en stöld, eller ringa stöld, om det skett avsiktligen och du tagit något för att tillägna dig föremålet privat. Det innebär en förtroendeförlust för medarbetaren.

Tog choklad – men friades av AD

Det finns exempel när Arbetsdomstolen, AD, ansett att stölden inte varit skäl för att skilja personen från sin anställning. 2006 fick tre personer vid Cloetta sparken för att de tagit choklad från lagret och lagt i fikarummet. AD ogiltigförklarade avskedande med motivering att arbetstagarna inte känt till eller förstått att de agerat i strid med interna regler när de hämtat godis på lagret.

Men huvudregeln är att avsiktlig brottslighet riktad mot arbetsgivaren leder till förtroendeförlust och kan leda till arbetsrättsliga åtgärder.

Om du råkar få med dig kontorsmaterial hem, utan avsikt att använda det för privat bruk, är det inte nödvändigtvis stöld. Arbetsgivaren måste alltså hävda att du tagit föremålen med uppsåt för att handlingen ska anses vara grund för ett avskedande.

Du kan också bli åtalad för stöld om du stjäl från din arbetsgivare. Men en stöld från arbetsgivaren behöver inte bli brottsmål för att du ska kunna bli avskedad.

Om arbetsgivaren hävdar att du stulit, men du anser att du är oskyldig till detta, bör du kontakta ditt fackförbund för råd och stöd.

 Om du inte avsiktligen tagit saker från arbetsgivaren, men arbetsgivaren väljer att säga upp dig eller avskeda dig, ska du kontakta ditt regionkontor eller en facklig företrädare på arbetsplatsen och ta hjälp den vägen i första hand, säger Annika Jonasson.

Arbetsrätt

Lagerchef får skadestånd efter vab-uppsägning

Arbetsgivaren ansåg att lagerchefens fru kunde vabba i stället för honom. Därefter blev han uppsagd. Nu tvingas arbetsgivaren betala 150 000 kronor i skadestånd till Unionenmedlemmen.
Oscar Broström Publicerad 3 november 2022, kl 13:57
Man håller i febertermometer framför barn som ligger i soffa och sover.
Arbetsgivaren tyckte att medarbetarens hustru borde ha tagit hand om all vab istället och påpekade att lagerchefen prioriterade familjen före bolaget. Foto: Christine Olsson/TT

Unionen stämde livsmedelsföretaget för ett år sedan, efter att medlemmen – som arbetade som lagerchef – blivit uppsagd.

Bakgrunden var att mannen vid flera tillfällen vabbat. Arbetsgivaren ansåg, enligt vad medlemmen berättat, att lagerchefens fru kunde ta hand om barnen i stället och att lagerchefen borde prioritera företaget framför familjen.

Till slut blev mannen uppsagd med hänvisning till att han misskött sina arbetstider.

– Jag blev besviken och ledsen, och dessutom att få beskedet i ett mejl. Jag har jobbat hårt på företaget i fem år och alltid ställt upp. Det var en katastrof för mig att bli uppsagd, berättade han för Kollega då.

Får 150 000 kronor: ”Väldigt bra”

Nu har medlemmen och arbetsgivaren träffat en förlikning i ärendet. Arbetsgivaren kommer att betala 150 000 kronor i allmänt skadestånd, 20 000 mindre än vad Unionen krävde.

– Det är väldigt bra. Det motsvarar i stort sett vad medlemmen hade fått vid en vinst, om det här hade gått hela vägen till en huvudförhandling, säger Lisa Melin, förbundsjurist på Unionen, och tillägger:

– Medlemmen fick ett nytt arbete efter kort tid. I ett sådant fall kan man inte få så mycket ekonomiskt skadestånd, utan bara det allmänna skadeståndet.

Enligt Lisa Melin var det här fallet ”extremt”, med tanke på arbetsgivarens skarpa krav på medlemmen att sluta vabba.

– Arbetsgivaren var så tydlig med att han inte accepterade att medlemmen behövde vabba. Det fanns inte någon förståelse för att det är en laglig rättighet att göra det.

Hur mår medlemmen i dag?

– Han har fått ett nytt jobb som han är väldigt nöjd med, inom IT, vilket egentligen är det han är utbildad till. Han mår bra och har gått vidare.