Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Pappa fick inte bli chef

Ett transportföretag erbjöd en av sina speditörer tjänsten som teamchef. När speditören förklarade att han behövde vara föräldraledig i höst, drogs erbjudandet raskt tillbaka. Nu stämmer Unionen företaget för brott mot föräldraledighetslagen.
Johanna Rovira Publicerad 28 oktober 2015, kl 12:48
Jessica Gow / TT
Transportföretaget drog tillbaka befordran när Unionenmedlemmen sade att han skulle vara föräldraledig. Jessica Gow / TT

Unionenmedlemmen hade arbetat på företaget som speditör i fyra år, när han en dag blev inkallad till sin chef och fick erbjudande om att bli teamchef. Speditören tackade ja, men berättade samtidigt att han tänkte vara föräldraledig en del av hösten, när det var tänkt att han skulle tillträda som chef.

Då drog arbetsgivaren öronen åt sig och förklarade att tjänsten ”innebar vissa uppoffringar”. Trots att medlemmen kom med förslag på lösningar om hur han skulle kunna kombinera sin föräldraledighet med jobbet som chef, drog företaget tillbaka befordran och gick vidare med rekryteringen. 

Unionen stämmer nu transportföretaget på 75 000 kronor i skadestånd för att medlemmen blivit missgynnad på grund av att han velat vara föräldraledig.

Arbetsrätt

Avskedad via sms under sjukskrivning

Mannen hade jobbat på bärgningsfirman i fyra år när han under en sjukskrivning blev avskedad via sms. Anledningen var att han föredrog den bil han brukade köra.
Publicerad 2 juni 2023, kl 13:03
Man tittar på sin smartphone och läser ett sms
När mannen varit sjukskriven ett par veckor fick han ett sms av sin arbetsgivare som talade om att han var avskedad. Foto: Shutterstock

Enligt arbetsgivaren hade mannen arbetsvägrat och misskött sin tidrapportering. Arbetsvägran rörde sig om en händelse då en kollega hade bett honom att köra en specifik bil, men mannen hade föredragit en annan och tagit den istället.  

Bolaget menar också att han misskött sin tidsredovisning och inte rapporterat in rätt antal timmar för olika uppdrag. Här har dock Unionen en annan uppfattning.

– Han har rapporterat in korrekt tid både muntligen och via den app som företaget använder för tidsredovisning, säger Sverker Wickberg, förbundsjurist på Unionen och som företräder medlemmen i tingsrätten.
 

Avskedades via sms

Bara några veckor efter att mannen blev sjukskriven avskedades han utan att bolaget gett honom en varning eller påpekat några problem. Unionen stämmer nu arbetsgivaren på sammanlagt 150 000 kronor för avskedandet, samt utebliven lön och sjuklön.