Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Hade sagt upp sig – blev avskedad

Mannen hade sagt upp sig eftersom han fått nytt jobb. Men under uppsägningstiden fick han sparken. Nu har Unionen stämt bolaget.
Ola Rennstam Publicerad 8 december 2021, kl 06:00
TT/Shutterstock
Unionenmedlemmen förlorade jobbet sedan han informerat sin kollega på Messenger om att arbetsgivaren förlorat en viktig kund. TT/Shutterstock

Efter att ha fått ett nytt jobb sa mannen i somras upp sig från sin tjänst inom telefonförsäljning. När två veckor av uppsägningstiden återstod informerade bolagets ledning om att man förlorat ett kontrakt med stor kund. En kollega, som var sjuk denna dag, frågade mannen på Messenger om det hänt något på arbetsplatsen. Han berättade då om försäljningsuppdraget som skulle upphöra.

Dagen därpå blev telefonförsäljaren inkallad i ett rum av tre chefer som anklagar honom för att ha varit illojal mot företaget och ha brutit mot tystnadsplikten. Han blev därpå ombedd att lämna arbetsplatsen. Unionen anser att avskedandet saknar grund och har nu stämt företaget.

– Den här informationen var allmänt känd. Ledningen hade samma dag berättat det för personalen, så det kan absolut inte röra sig om något brott mot lojalitetsplikten eller röjande av företagshemligheter, säger Ulf Åkesson, förbundsjurist på Unionen som har hand om ärendet.

Läs mer: Kvinnan sjukskrev sig – blev uppsagd

Arbetsrätt

Lagerchef får skadestånd efter vab-uppsägning

Arbetsgivaren ansåg att lagerchefens fru kunde vabba i stället för honom. Därefter blev han uppsagd. Nu tvingas arbetsgivaren betala 150 000 kronor i skadestånd till Unionenmedlemmen.
Oscar Broström Publicerad 3 november 2022, kl 13:57
Man håller i febertermometer framför barn som ligger i soffa och sover.
Arbetsgivaren tyckte att medarbetarens hustru borde ha tagit hand om all vab istället och påpekade att lagerchefen prioriterade familjen före bolaget. Foto: Christine Olsson/TT

Unionen stämde livsmedelsföretaget för ett år sedan, efter att medlemmen – som arbetade som lagerchef – blivit uppsagd.

Bakgrunden var att mannen vid flera tillfällen vabbat. Arbetsgivaren ansåg, enligt vad medlemmen berättat, att lagerchefens fru kunde ta hand om barnen i stället och att lagerchefen borde prioritera företaget framför familjen.

Till slut blev mannen uppsagd med hänvisning till att han misskött sina arbetstider.

– Jag blev besviken och ledsen, och dessutom att få beskedet i ett mejl. Jag har jobbat hårt på företaget i fem år och alltid ställt upp. Det var en katastrof för mig att bli uppsagd, berättade han för Kollega då.

Får 150 000 kronor: ”Väldigt bra”

Nu har medlemmen och arbetsgivaren träffat en förlikning i ärendet. Arbetsgivaren kommer att betala 150 000 kronor i allmänt skadestånd, 20 000 mindre än vad Unionen krävde.

– Det är väldigt bra. Det motsvarar i stort sett vad medlemmen hade fått vid en vinst, om det här hade gått hela vägen till en huvudförhandling, säger Lisa Melin, förbundsjurist på Unionen, och tillägger:

– Medlemmen fick ett nytt arbete efter kort tid. I ett sådant fall kan man inte få så mycket ekonomiskt skadestånd, utan bara det allmänna skadeståndet.

Enligt Lisa Melin var det här fallet ”extremt”, med tanke på arbetsgivarens skarpa krav på medlemmen att sluta vabba.

– Arbetsgivaren var så tydlig med att han inte accepterade att medlemmen behövde vabba. Det fanns inte någon förståelse för att det är en laglig rättighet att göra det.

Hur mår medlemmen i dag?

– Han har fått ett nytt jobb som han är väldigt nöjd med, inom IT, vilket egentligen är det han är utbildad till. Han mår bra och har gått vidare.