Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Familj och barn orsak till avsked

Efter tre veckor på nya jobbet avskedades restaurangchefen. Orsaken var att hennes vd tyckte att jobbet inte gick att kombinera med familj.
Lina Björk Publicerad 14 april 2022, kl 09:55
Till vänster: restaurangkök, till vänster: kvinna med bortvänt ansikte tar sig för pannan.
Kvinnans vd tyckte inte att hon kunde vara tillgänglig i tillräckligt stor utsträckning eftersom hon hade familj och barn. Foto: Shutterstock

Kvinnan, som är medlem i fackförbundet Unionen, sade upp sig från en tillsvidaretjänst för att börja som restaurangchef på den nystartade restaurangen. Men efter endast tre veckors jobb kunde hon inte hitta sina arbetspass i planeringen. När hon kontaktade vd:n om de bortplockade passen fick hon inget svar utan frågade i stället kökschefen som berättade att ägaren inte ville att hon skulle komma tillbaka till jobbet, enligt stämningsansökan från Unionen.

Vid ett telefonsamtal till medlemmen meddelade vd:n att orsaken till avskedet var att restaurangchefen inte var tillräckligt dedikerad i sitt arbete och att hon inte kunde vara tillgänglig i den utsträckning som behövdes eftersom hon har familj och barn.

Unionen stämmer nu arbetsgivaren i tingsrätten för avskedandet och begär 170 000 kronor i skadestånd till medlemmen, samt utebliven lön.

Arbetsrätt

Vägrade delta i jobbfester – fick sparken

En medarbetare på ett franskt företag vägrade delta i vissa sociala aktiviteter, som ofta innehöll stora mängder alkoholkonsumtion. Då ansågs han bryta mot företagets värderingar och fick sparken.
Oscar Broström Publicerad 28 november 2022, kl 14:41
Tre ölglas möts i en skål.
Företagets sociala aktiviteter inbegrep stora mängder alkohol, förnedringslekar och öknamn. När en medarbetare vägrade delta fick han senare sparken. Foto: Shutterstock

Händelsen på den franska konsultbyrån har nått hela vägen upp till den högsta domstolen i landet. Och den slog fast att företaget gjorde fel som avskedade mannen.

Anledningen till att han blev av med jobbet, under 2015, var att han avstod från att medverka i firmafester och jobbaktiviteter som enligt honom var ”förolämpande och påträngande” och innefattade förnedringslekar av sexuell karaktär.

Under de här företagsfesterna ska det ha förekommit kraftigt intag av alkohol och promiskuitet, enligt mannens juridiska ombud.

Delade inte företagets värderingar

Företaget ansåg att mannen inte delade företagets värderingar och avskedade honom för ”professionell inkompetens”.

Högsta domstolen i Frankrike menar att det är en mänsklig rättighet att avstå från att delta i sociala aktiviteter och hänvisar till yttrandefriheten. Vidare argumenterar domstolen för att ett företag inte kan avskeda eller säga upp en person för att den inte är tillräckligt ”rolig”.

Målet har blivit omskrivet och kallas i exempelvis engelsk press för ”rätten att vara tråkig på jobbet”.