Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Familj och barn orsak till avsked

Efter tre veckor på nya jobbet avskedades restaurangchefen. Orsaken var att hennes vd tyckte att jobbet inte gick att kombinera med familj.
Lina Björk Publicerad 14 april 2022, kl 09:55
Till vänster: restaurangkök, till vänster: kvinna med bortvänt ansikte tar sig för pannan.
Kvinnans vd tyckte inte att hon kunde vara tillgänglig i tillräckligt stor utsträckning eftersom hon hade familj och barn. Foto: Shutterstock

Kvinnan, som är medlem i fackförbundet Unionen, sade upp sig från en tillsvidaretjänst för att börja som restaurangchef på den nystartade restaurangen. Men efter endast tre veckors jobb kunde hon inte hitta sina arbetspass i planeringen. När hon kontaktade vd:n om de bortplockade passen fick hon inget svar utan frågade i stället kökschefen som berättade att ägaren inte ville att hon skulle komma tillbaka till jobbet, enligt stämningsansökan från Unionen.

Vid ett telefonsamtal till medlemmen meddelade vd:n att orsaken till avskedet var att restaurangchefen inte var tillräckligt dedikerad i sitt arbete och att hon inte kunde vara tillgänglig i den utsträckning som behövdes eftersom hon har familj och barn.

Unionen stämmer nu arbetsgivaren i tingsrätten för avskedandet och begär 170 000 kronor i skadestånd till medlemmen, samt utebliven lön.