Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsmiljö

Coronalarm stänger Uppsalaföretag

700 anställda på Thermo Fisher i Uppsala har uppmanats att stanna hemma från jobbet. Anledningen uppges vara risk för Coronasmitta.
Ola Rennstam Publicerad 27 februari 2020, kl 11:41
AP Photo, Stephan Savoia/AP Photo
All personal på Thermo Fisher i Uppsala ska hålla sig hemma på grund av risk för Coronasmitta, enligt uppmaning från företaget. AP Photo, Stephan Savoia/AP Photo

I morse när personalen på det amerikanska företaget Thermo Fisher anlände till jobbet i Uppsala kom de inte in i lokalerna – och fick vända hem. Under natten hade det gått ut en uppmaning från ledningen i USA om att all personal ska hålla sig hemma på grund av risk för Coronasmitta. Men informationen har i övrigt varit knapphändig.

– Vi vet inte så mycket i nuläget och får inte uttala oss, så jag har ingen kommentar, säger Helena Bohlin, ordförande i Unionenklubben på företaget.

Jobbar medarbetarna hemifrån?
– Alla har inte möjligheten att jobba hemifrån. Själv är jag hemma och ska ta det lite lugnt, säger Helena Bohlin.

Hur länge medarbetarna ska hålla sig hemma har arbetsgivaren inte gett någon information om. Enligt uppgifter till UNT kan medarbetarna på Uppsalaanläggningen ha blivit utsatta för smitta genom umgänge med en smittad person under en resa.

Läs mer: Då har du rätt till smittbärarpenning