Hoppa till huvudinnehåll
Varsel

Stampen varslar 34 tjänster

Mediekoncernen Stampen AB, där bland annat Göteborgs-Posten ingår, varslar 34 tjänster. Unionens klubbordförande på GP är kritisk till beslutet och ser stora risker med den framtida arbetsmiljön.
Linnea Andersson Publicerad 17 november 2016, kl 13:57
Frida Winter/TT
Frida Winter/TT

Under torsdagen meddelade Stampen AB att man varslar 34 tjänster. Varslet berör 16 tjänster (tolv i Göteborg och fyra i landsort) inom Unionens område, utöver journalister och grafiker. Syftet är att spara in 30 miljoner under 2017, varav 25 miljoner på personalkostnader. Resterande fem miljoner ska bland annat sparas in genom att se över lokaler och leverantörsavtal.

Trots att mediekoncernen befunnit sig i rekonstruktion sedan i våras beskriver Unionens klubbordförande på GP stämningen som chockad.

– Det är ett väldigt känslomässigt besked och många är besvikna. Jag har talat med en medlem som grät och var chockad, säger Dimce Storm, ordförande i Unionenklubben på GP.

Förutom att det är sorgligt besked för dem som riskerar att bli av med jobbet, ser Dimce Storm stora risker med arbetsmiljön för dem som blir kvar.

– Många medlemmar är väldigt trötta efter rekonstruktionen och risken är att man sparar sönder verksamheten.

De lokala förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare inleds under nästa vecka och beräknas vara klara den 30 november.

– Vi har fokus på medlemmarna och ska se till att arbetsgivaren följer las-listan. Vi kommer göra vårt yttersta för att rädda så många tjänster som möjligt för medlemmarna, säger Dimce Storm.

Under onsdagen meddelade Stampen att man kommit överens med bankerna om hur koncernens lån ska hanteras framöver, vilket enligt koncernchefen Martin Alsander är ”ett stort steg framåt” för att komma på rätt väg igen.

Läs mer om Stampens rekonstruktion.

Linnea Andersson
[email protected]