Hoppa till huvudinnehåll
Varsel

Ericsson erbjuder upp till två årslöner

Arbetsbefriad uppsägningstid, avgångsvederlag och en garanti som faller ut om man inte hittar nytt jobb inom en viss tid. Så ser villkoren i Ericssons avgångspaket ut när företaget ska göra sig av med anställda.
– Alla som vill ha paketet väljer det av fri vilja. Under de omständigheterna är det okej, säger Annika Salomonsson, Unionens klubbordförande på Ericsson i Kista.

Niklas Hallstedt Publicerad 2 november 2016, kl 10:29
Maja Suslin / TT
Anställda på Ericsson erbjuds avgångspaket. Maja Suslin / TT

Totalt har drygt 1 900 tjänstemän på fyra orter möjlighet att nappa på erbjudandet. Största delen av dem, 1 450 personer, finns i Stockholm.

Paketet består av tre delar. Dels får den anställde en arbetsbefriad uppsägningstid, dels får den ett avgångsvederlag i form av en klumpsumma. Båda dessa delar betalas ut oavsett om man lyckas få ett nytt jobb eller inte. Den tredje delen är en försäkring. Den som inte fått ny anställning inom en viss tid får ytterligare ett antal månadslöner. Dessutom ingår coachning och support från Trygghetsrådet.

Enligt tidningen Ingenjören varierar uppsägningstiden mellan fyra och tolv månader, mest för dem som fyllt 55 år. Maximalt kan de som slutar få två årslöner.

– Jag tycker att upplägget med klumpsumman, som gör att mycket försvinner i skatt, är olyckligt. Jag hade hellre sett att man spritt ut summan och att den varit pensionsgrundande, säger Annika Salomonsson.

Enligt henne är det första gången sedan 2011 som Ericsson använder sig av ett frivilligerbjudande. De anställda har nu till den 18 november på sig att ansöka om avgångspaketet. Om inte tillräckligt många nappar kommer det i stället bli aktuellt med uppsägningar.

Läs mer: Så funkar lönegarantin

Niklas Hallstedt
[email protected]