Hoppa till huvudinnehåll
Unionen

Unionen besöker Sony i Lund

På fredagen besöker en delegation från Unionens förbundskontor Sony Mobile i Lund. Anledningen är det stora varslet där 1 000 personer riskerar att bli av med jobben. Unionens hoppas dels att få en bättre bild av läget genom att träffa de berörda medlemmarna och företagsledningen och dels att kunna påverka Sony så gott det går.
Linnea Andersson Publicerad 24 april 2015, kl 12:16
Ola Torkelsson/TT
I mitten av mars meddelade Sony Mobile i Lund att 1 000 anställda varslas om uppsägning. Ola Torkelsson/TT

Under fredagen kommer man träffa Sony Mobiles Unionenklubb och att ha ett medlemsmöte, för att höra vilka frågor medlemmarna har och hur de ser på situationen. Men också för att berätta vad Unionen som förbund kan göra för medlemmarna.

– Det är en tuff och pressad situation. Man ska i princip halvera företaget och då känns det väldigt angeläget för oss att träffa klubben och medlemmarna, men även bolagets ledning, säger Martin Linder, Unionens 1:e vice ordförande, som är en av dem som är på Sony i Lund i dag.

Med sig har han ett gäng från avtalsenheten och från Unionens opinions och påverkansavdelningen, POP. Dessutom deltar ett antal personer från Unionens regionkontor Sydväst, som har regelbunden kontakt med de berörda medlemmarna på Sony.

Att man träffar företagsledningen är, enligt Martin Linder, dels för att skaffa sig en ytterligare bild av vad som är orsaken till situationen och dels för att få till en dialog med företaget och försöka påverka ledningen så att de fattar beslut på rätt premisser. Men också för att poängetera att företaget har ett ansvar för sina medarbetare.

– Oavsett situation måste man som företag och företagsledare se att man är en viktig samhällsaktör och att man har ett ansvar som är större än det enskilda bolaget. Att man gör allt man kan för att se till att de anställda som har varit med och bidragit till bolaget under en lång tid får rätt förutsättningar för att så fort som möjligt komma i fortsatt sysselsättning i någon form.

Martin Linder säger att Unionen som fackförbund också har ett ansvar, tillsammans med kommunen och andra intressenter i regionen. Det är viktigt att man lägger upp en plan för att hantera och bevara kompetenser och snabbt får in folk i nya arbeten, så att den kompetens som finns inom regionen inte går till spillo.

– Om vi sätter oss och pratar kan vi förhoppningsvis få tillräcklig kraft tillsammans för att hantera situationen på nästa sätt, säger Martin Linder.

Läs mer om hur klubben på Sony Mobile jobbar och hur det är att vara klubbordförande när det blir skarpt läge. 

Linnea Andersson
[email protected]