Hoppa till huvudinnehåll
Semester

10 roligaste autosvaren

Så här i semestertider är det dags för många att ställa in autosvar på jobbmejlen, för att slippa vara tillgängliga under ledigheten. Här är tio frånvaromeddelanden som kanske inte är särskilt proffsiga, men väl så roliga.
Linnea Andersson Publicerad 7 juli 2016, kl 10:16
Man sitter vid datorn och skrattar.
Dags att ställa in autosvar på jobbmejlen? Men hur rolig vågar du vara i ditt frånvaromeddelande på mejlen? Foto: Shutterstock

På sin Linkedin-sida har marknadsföraren Barry Moroney skannat internet i jakt på roliga autosvar. De flesta av dem är dock ganska stöddiga och inte särskilt professionella så tänk efter innan du skojar till det. Men lite rolig kan man väl få vara?

De tio roligaste (och störigaste) autosvaren:

 1. Jag är för närvarande inte på kontoret. Jag har förvisso med mig min mobiltelefon men tänker inte lämna ut mitt nummer. Om du ändå lyckas lista ut numret kommer jag dock att svara när du ringer.
   
 2. Jag har semester till och med (datum). Jag tillåter ett mejl från varje avsändare, sänder du fler kommer jag slumpmässigt att börja radera dina mejl tills det bara finns ett kvar. Välj med omsorg. Observera att du redan har skickat ett mejl.
   
 3. Jag kommer inte att vara på kontoret något mer i dag och har inte tillgång till mejlen. Är det en nödsituation? Var vänlig larma räddningstjänsten.
   
 4. Jag är ute på en anställningsintervju och återkommer till dig om jag inte får jobbet.
   
 5. Du får det här meddelandet för att jag inte är på kontoret. Hade jag varit det hade du förmodligen inte fått något svar alls.
   
 6. E-postservern kan inte verifiera din serveranslutning och lyckas inte leverera ditt mejl. Var vänlig starta om datorn och försök igen.
   
 7. Jag är inte på jobbet just nu men om det är viktigt kan du twittra till mig under hashtaggen #störadinsemester.
   
 8. Tack för ditt mejl! Ditt kreditkort har debiterats med 60 kronor för de tio första orden, samt 25 kronor för varje ytterligare ord i meddelandet.
   
 9. Tack för ditt mejl! Du har plats nummer 352 i kön och kan räkna med ett svar om cirka 13 veckor.
   
 10. Jag är ledig och är tillbaka nästa vecka. Jag har oerhört bra tillgång till både mobil och mejl men jag kan garantera att jag inte kommer att använda dem till att jobba.

Mest läst just nu

Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar

Omslag till Kollega nummer 4 2024.

Bläddra i senaste numret av Kollega

Till Kollegas e-tidning

Bläddra i senaste Chef & Karriär

Till Chef & Karriärs e-tidning
Semester

Trevlig sommar önskar Kollega

Nu tar Kollegas redaktion semester och stänger webben och nyhetsbrevet några veckor. Hoppas att ni får en riktigt skön sommar.
Publicerad 20 juni 2024, kl 15:03
Trevlig sommar önskar Kollega-redaktionen! Sommarblommor på äng.
Kollega-redaktionen önskar dig en skön semester! Vi ses igen i augusti med nya avslöjanden, användbara tips och nyheter. Foto: Colourbox.

Kollega är tillbaka på webben och i din inkorg i augusti.
Är du Unionen-medlem och inte redan prenumerant på Kollegas nyhetsbrev? Då kan du passa på att bli det via länken här.

Trevlig sommar!