Hoppa till huvudinnehåll
Fackligt

Tatuerade in Systembolaget och Unionen på armen

Maria Nilsson, regionordförande i Unionen Stockholm, lämnar efter 34 år sin anställning på Systembolaget för att pröva något nytt. Men hon kommer alltid bära med sig Systembolaget – i hjärtat och på överarmen.
Johanna Rovira Publicerad 13 maj 2022, kl 07:00
Maria Nilsson iförd hatt (till vänster), tatuering av Systembolagets logga och Unionens logga (till höger).
Maria Nilsson har tatuerat in sin före detta arbetsgivare, Systembolaget, på armen. Foto: Johanna Rovira/Kollega

Varför tatuerade du Systembolagets logga på armen?

 Jag har alltid varit intresserad av tatueringar och varit på väg att tatuera mig tidigare, men nu var det ett sätt att hedra såväl alla kollegor jag jobbat med som åren på ett företag jag jobbat på sedan jag var 22 år. Jag är stolt över att vara en del av ett företag som gör skillnad och över att ha varit med och påverkat den resa som Systembolaget gjort.

Är det inte lite fjäskigt att tatuera in sin arbetsgivares logga?

– För mig är Systembolaget inte enbart en arbetsgivare, för mig är det snarare en folkrörelse och en del av den svenska nykterhetspolitiken. Jag står helhjärtat bakom Systembolaget, men samtidigt har det varit min roll som heltidsfacklig att ifrågasätta arbetsgivaren och det tror jag har uppskattats. Sedan tycker jag att Systembolaget har varit en bra arbetsgivare, duktiga på öppenhet och med modet att våga släppa sargen och testa nya saker.

Om du gillar Systembolaget så mycket – varför slutar du?

 Jag har varit i alla de rummen på Systembolaget jag velat vara i och påverkat så mycket som man kan göra, de sista åren som personalrepresentant i bolagsstyrelsen. Jag kände att det finns andra saker i livet som jag måste utforska innan jag lägger mig ner och dör. Jackan började bli lite för trång och det finns annat gräs – även om jag ännu inte vet om det är grönare eller inte.

Vad ska du göra i stället?

 Jag ska bli egenföretagare och jobba som engagemangskonsult och folkbildare inom områdena klimat, demokrati och människors lika värde. Alla pratar om vikten av att ha engagerade medarbetare men felet man gör är att man försöker toppstyra medarbetare eller medlemmar till att engagera sig i vissa frågor. Kommer krav uppifrån blir man trotsig i stället för engagerad, i alla fall blir jag det. Jag vill hjälpa organisationer och företag att plocka upp det engagemang som redan finns bland medarbetarna.

 Jag vill vara lite som Svarte Petter eller Jokern – dyka upp när de minst anar det och avslöja att kejsaren är naken.

Du har även tatuerat in SPF, som står för Systembolagets personalförening och Unionens logga?

 Ja, klubben heter numer SPF Unionen. Jag tänkte att den dag jag slutar som förtroendevald inom Unionen har jag även ett minne därifrån.

 

Fackligt

Spelföretaget Avalanche ska teckna kollektivavtal

Avalanche Studios Group vill teckna kollektivavtal med Unionen. Love Arvidsson är ordförande i Unionenklubben på företaget:
– Kollektivavtalet ger de anställda den representation de saknat.
Elisabeth Brising Publicerad 29 april 2024, kl 06:04
The Hunter game Avalanche och Love Arvidsson
The Hunter är ett av spelföretaget Avalanche Studios Groups spel. Th Love Arvidsson är lokal klubbordförande för Unionen och nöjd med att arbetsgivaren nu vill teckna kollektivavtal. Foto: Avalanche Studio Group Press/Privat

Ni ska teckna kollektivavtal. Varför?

– Det fanns ett missnöje bland de anställda som var grundat i en brist på inflytande och transparens. Många kände att ledningen inte lyssnade på deras åsikter. Kollektivavtalet är vår lösning, det ger de anställda den representation de saknat.

Berätta om resan dit.

Love Arvidsson.
Love Arvidsson. Foto: Privat

– Vi började prata om att organisera oss år 2022 och bildade klubben för nästan exakt ett år sedan. Att vi ville ha kollektivavtal var prio ett från första dagen. Vårt fokus låg på att rekrytera medlemmar och skaffa ett bra underlag innan vi skickade in förhandlingsframställan. 

Hur har dialogen med arbetsgivaren varit?

– Den har överlag varit väldigt bra. Tonen på förhandlingsmötena har varit konstruktiv och företaget har varit väldigt transparent. Mycket av samtalen har kretsat kring oro från ledningen. Man har varit rädd att ett kollektivavtal kan sakta ner verksamheten och försvåra. Genom att visa exempel på hur facket kan integreras i processerna kunde vi lätta oron.

Avalanche Studios Group
Spelutvecklarföretaget Avalanche Studios Group har aviserat att de avser att teckna kollektivavtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer för sina anställda i Sverige. 

Företagets vd Stefanía Guðrún Halldórsdóttir kommenterar överenskommelsen i ett officielt uttalande:  

“Over the past years, we’ve taken significant steps toward making Avalanche one of the best workplaces in the games industry. Our inclusive, warm, and welcoming culture, sound work-life balance, profit sharing, and parental leave policy – just to name a few – are a testament to that. These are all things that set us apart and allow us to focus on making great games. We hope that signing a CBA will be yet another step in that same direction.”

Överenskommelsen har även uppmärksammats på spelnyhetssajten IGN Nordic.