
Kesoplättar med röda bär
1 dl keso (4 %)
3/4 msk fiberhusk
1 ägg
1 nypa salt
1 1/2 tsk smör att steka i
Garnering:
1 dl färska hallon
1 dl färska skivade jordgubbar
1 dl keso (4 %)
färska röda vinbär
Mixa keso, fiberhusk, ägg och salt till en jämn smet. Låt svälla några minuter.
Hetta upp en stekpannan med smör och klicka ut fyra plättar. Grädda i några minuter per sida.
Varva plättar, bär och keso i en burk med lock. Toppa med vinbär.
KESO MED KIWI OCH ÄPPLE
1 1/2dl keso (4 %)
1/2 grönt äpple
1 kiwi
1/2 msk hackad färsk mynta
1 limeklyfta
Lägg det mesta av keson i botten av en burk med lock.
Skär hälften av äppelhalvan i skivor och skär resten i små tärningar. Skala och skär kiwin i skivor.
Lägg kiwi- och äppelskivorna ovanpå keson. Lägg på resten av keson och toppa med äppeltärningar, mynta och limeklyfta.
KESO MED GRÖNSAKER
1 1/2 dl keso (4 %)
1/2 dl morot
5 cm gurka
1/2 gul paprika
2 msk hackad bladpersilja + en kvist att garnera med
Ev. örtagårdskrydda
Lägg keson i en burk med lock.
Skala moroten. Skär morot, gurka och paprika i små tärningar.
Strö persiljan över keson och fyll sedan på med grönsakerna i separata lager. Krydda eventuellt med örtagårdskrydda. Toppa med en persiljekvist.
KESO MED BÄR OCH GRANATÄPPLE
1 1/2 dl keso (4 %)
1/2 dl blåbär
1/2 dl björnbär
1/2 dl granatäpplekärnor
Varva keso och bär i en burk med lock. Toppa med granatäppelkärnor.