Hoppa till huvudinnehåll
Ledare

Välkommen till din nya tidning!

Vi vill att du ska ha den bästa fack­förbunds­­tidningen. Därför har vi gjort en läsarundersökning där ni läsare har berättat att ni är nöjda med tidningen, att den är aktuell och att vi skriver om rätt saker. Men framför allt de yngre av er tycker att tidningens utseende skulle behöva ett ansiktslyft. Ni har också berättat för oss att ni vill ha fler användbara artiklar.
Susanna Lundell Publicerad 16 maj 2013, kl 08:55

Detta har vi nu tagit fasta på. Nu finns nya uppdaterade Kollega ute bland läsarna. Med artiklar om hur du på bästa sätt klarar anställnings­intervjun och hur du får effektivare möten hoppas vi ge dig verktyg som underlättar för dig på jobbet. Om du har frågor som rör hur du ska hantera en jobbig kollega eller något annat i arbets­livet, kan du ställa en fråga till Kollegas karriärcoach Monica.

I reportaget  Varselvågen har vi med örat mot marken lyssnat av vad många av er läsare funderar på just nu. Vi har valt att göra en egen undersökning och presenterar helt nya siffror som visar att nästan hälften av er tjänstemän som svarat på våra frågor, någon gång har blivit varslade. Mer än var tionde har varit med om det flera gånger. Vi har också träffat tre som har gått igenom varsel och som på olika sätt har kommit ut på andra sidan. Vi hoppas med artiklar som denna kunna hjälpa dig som drabbas att sätta din situation i ett större perspektiv.

Vi vet också att arbetsmiljöfrågor intresserar er läsare. I det här numret har vi en artikel om musik på jobbet och hur det upplevs. Självklart med en egen undersökning med siffror som bland annat visar hur många arbets­givare som säger ja till Spotify på jobbet bland Unionens medlemmar. Musik kan ju vara något som underlättar arbetet för dig eller irriterar kollegorna, men helt klart väcker den känslor.

Visst är arbetslivet viktigt, men det är också balansen mellan arbete och fritid. Därför har vi också en avdelning i tidningen som vi har valt att kalla Logga ut. Vi tror att det är viktigt att vara koncentrerad och ge järnet på jobbet, men också att stänga av datorn och mobilen och vara ledig när du lämnar arbetsplatsen. Vår önskan är att du som läsare får hjälp att koppla av genom artiklar om mat och motion som får dig att må bättre både privat och på jobbet. Likaså vill vi ge dig de bästa tipsen som rör din privatekonomi och de bästa böckerna som får dig att glömma allt för en stund och bara vilja läsa vidare. Genom att se livet som en helhet och eftersträva balans mellan arbete och fritid hoppas vi på redaktionen kunna bidra till att du som läsare har alla verktyg du behöver för att må bra.

Har vi lyckats? Skriv till mig och berätta!

Ledare

Hur nära ska chefen gå i utvecklingssamtalet?

Nu är tiden för utvecklingssamtalen på många arbetsplatser. Men hur personliga ska de vara egentligen?
Helena Ingvarsdotter Publicerad 13 februari 2024, kl 12:58
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör och ansvarig utgivare för Chef & Karriär samt Kollega. Foto: Klas Sjöberg.

Så här års håller vi utvecklingssamtal. Följer upp tidigare mål och skapar nya samt listar behovet av kompetensutveckling. Men syftet är även att nå ökad arbetsglädje och då måste samtalet dessutom bli personligt. Det är inte alla bekväma med, att hamna i fokus. Man kan vara blyg. Eller motståndare till upplägget.

”Varför ska vi utvecklas hela tiden? Räcker det inte att vi gör det vi ska?” Ungefär så sa en medarbetare till mig för många år sedan. Bakom låg, tror jag, en önskan att ”få vara som man är”. 

Räcker det inte att vi gör det vi ska?

Ska chefer försöka ändra beteenden? Jag tycker att det finns något som skaver med det – vi människor är olika och det är bra. Ett korrigerande kan skapa en känsla av att inte duga. Å andra sidan påverkar vissa beteenden andras arbetsmiljö negativt och måste stävjas.

Som så mycket annat i ledarskapet är det en balansgång, och lätt att kliva fel. Jag tror ändå på att våga gå nära, för ibland är det först då de viktigaste sakerna uppdagas – som att någon innerst inne inte trivs i nuvarande roll eller är på väg mot överansträngning.