Annons
Annons
 • Spelföretaget King, som bland annat står bakom spelsuccén Candy Crush Saga, har återigen utsetts till årets bästa arbetsgivare, enligt en rankning från Universum. Foto: King.com

King är kung i år igen

Publicerad 17 november 2014, kl 15:12

Spelföretaget King, som bland annat ligger bakom spelsuccén Candy crush saga, är Sveriges bästa arbetsgivare när medarbetarna får säga sitt. Det visar en ny undersökning.

I den årliga undersökningen som Universum ligger bakom, får anställda betygsätta sina arbetsgivare utifrån kriterierna identitet, nöjdhet och lojalitet. Drygt 33 000 yrkesverksamma personer har deltagit.

I kategorin stora arbetsgivare har spelföretaget King utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare för andra året i rad. IT-konsultföretaget Netlight och Hennes & Mauritz har kammat hem en andra respektive  tredje plats.

I kategorin medelstora företag med färre än 250 anställda så är det IT-konsultföretaget Valtech som är landets bästa arbetsgivare 2014.

Gemensamt för företagen som rankas högt av medarbetarna är de erbjuder ett kreativt klimat och spännande arbetsuppgifter med eget ansvar. Bra arbetsmiljö och respekt för sina anställda är andra avgörande faktorer.

Topp 10 Sveriges bästa arbetsgivare 2014

 

Stora arbetsgivare med fler än 250 anställda

 1. King
 2. Netlight
 3. Hennes & Mauritz
 4. Svensk Fastighetsförmedling
 5. LKAB
 6. Grant Thornton
 7. Söderberg & Partners
 8. Axis Communications
 9. Alfa Laval
 10. 3

Medelstora arbetsgivare med färre än 250 anställda

 1. Valtech
 2. Sentor
 3. GodEl
 4. Skolpool
 5. Stångåstaden
 6. Cerberus
 7. Zest care
 8. Resursteamet
 9. Mäklarringen
 10. Vaimo
Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]
 • Läs även...

  IT-vd: Krav på svenska missgynnar alla

  Många arbetsgivare kräver att it-specialister kan svenska. Det är ett krav som varken gynnar arbetsgivarna eller Sverige, hävdar Johan Jacobsson, vd på företaget Sylog.

 • Läs även...

  H&M backar efter strejker

  H&M i Spanien planerade säga upp 1 100 anställda och stänga ned 30 butiker på grund av digitalisering och ändrade konsumtionsvanor. Men efter massiva protester och förhandlingar med spanska fack har H&M tänkt om.

 • Läs även...

  H&M och Telia tillbaka på kontoret

  Att ta sig till och från jobbet och komma tillbaka till kollegorna och kontoret är en oro för många anställda, även om coronan minskar. På H&M kommer medarbetarna in en gång i veckan medan man på Telia överväger munskydd.

 • Läs även...

  Debatt: Gör våra chefer oss deprimerade?

  Ett dåligt arbetsklimat kan påverka hälsan negativt. Att ha en dålig chef ökar dessutom risken för att bli deprimerad. Men det finns saker som hjälper, skriver psykologen David Waskuri.

 • Läs även...

  Debatt: Sluta besluta med reptilhjärnan

  Att rekrytera med reptilhjärnan som är fullproppad med fördomar kan kännas enkelt men får förödande effekter på en arbetsplats. Det gör att vissa grupper får en gräddfil medan andra slår i glastaket, skriver Julia Sandberg.

 • Läs även...

  Forskning ska förbereda oss på nästa kris

  Hur kommer det sig att vissa företag i Sverige lyckas ställa om snabbt i kris? Det ska forskare ta reda på i ett av nio projekt som fått forskningsmedel av AFA Försäkring för att studera effekterna av coronakrisen.