Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Skippa Arbetsförmedlingen för att få tid att söka jobb

Arbetsförmedlingen har 12 500 anställda och Försäkringskassan drygt 13 000 anställda. Man kan fråga sig vad de gör egentligen, om de bidrar till Svensk ekonomi och tillväxt!? Fas3 deltagare uppgår enligt Arbetet i mars 2014 till drygt 37 000 deltagare - stackars människor!
Publicerad 19 maj 2014, kl 09:41

Jag är arbetslös akademiker sedan snart 5 år men har arbetat oavbrutet i 20 år. Jag har utbildat mig, stessat och arbetat övertid så till den grad att jag har fått problem med stress. Nu misshandlas jag av vård och myndigheter. Jag skulle helst bara vilja få vara i fred, slippa jobbcoacher och andra upphandlade aktörer som ska "hjälpa".

Jag vill ha så lite som möjligt att göra med Arbetsförmedlingen och deras administration, handlingsplaner, aktivitetsrapportering. Då skulle jag får mer tid och energi till att söka jobb. Jag önskar att facken kunde hjälpa sina arbetssökande medlemmar lite mer och få bidrag från staten istället för de i nuläget upphandlade billiga undermåliga aktörerna som ska lära redan utbildade människor att skriva CV.

Och tänk om myndigheter och företag kunde ta lite mer samhällsansvar!
//Meningslösa Sverige