Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Mänslighetens viktigaste kulturarv förstörs av ett gäng gangsters

Snart har den antika staden Palmyra förstörts och grusats sönder av IS. Antika lämningar som klarat sig i flera tusen år, överlevt härjningar och världskrig. Den antika staden Nimrud jämnades med marken på några sekunder. Journalister rapportera världssamfundet bara "ser på". Kultur förstörs och säljs på svarta marknaden av terrororganisationen IS.
Publicerad 27 maj 2015, kl 13:00

Mänsklighetens viktigaste kulturarv förstörs av ett gäng gangsters. Människor dödas urskillningsslöst och flyr från sina städer och byar. Det är ett totalt misslyckande av FN och världssamfundet med USA i spetsen.
Jag vill inte lägga all skuld på USA men Busch-regimenen med sin vilja att visa makt och teknisk stridsduglighet istället för att värna om och verka för fred. Hur hade läget sett ut om invasionen i IRAK aldrig inträffat?

Och så har vi lilla Sverige, krigsföretag som SAAB går bättre än någonsin och SD gnäller att vi tar emot för många flyktingar.  Därtill åker ungdomar från Europa för att stida för IS. Jag förstår inte hur detta kan forgå, det är ett totalt vansinne.
//Total vansinne