Om man utgår från att varje år fyller ca 80 tusen ungdomar 18 år och därmed inträder i arbetsför ålder så gör detta 800 tusen på dessa åren. Lägger man därtill att vi har en massinvandring ett antal år på ca 50-60 tusen personer. Till detta kan läggas att vi i dag har ca 450 tusen arbetslösa. Men inte nog härmed utan industrin kommer att behöva allt mindre anställda. Sett utifrån detta perspektiv är det troligare att antaga att massarbetslösheten kommer att permanentas. Detta har troligen Löfven också insett trots att han vill lura i oss att Sverige skall ha den lägsta arbetslösheten i EU år 2020. När han nu vill inrätta ett ytterligare läsår är detta inget annat än att han redan börjat svaja i de löften han utfäst. Samtidigt är det ytterst tveksamt att utlova den lägsta arbetslösheten i EU. Tänk om arbetslösheten i stället stiger i EU så att det land som har lägst arbetslöshet inte kommer under 5-6 procent. Vad är då Löfvens löfte värt?
//Olle Ljungbeck
Hur blir arbetslösheten framöver?
När skall redaktörer och journalister tänka först innan de skriver eller talar! I går fick vi från medierna höra (glädjerop) att det inom tio år behövs 250 tusen personer inom vården.
Bläddra i senaste numret av våra e-tidningar
Vad förväntar sig Sveriges regering att jag bidrar med?
När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar.