Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Ett märkligt system

Varför hjälper inte Arbetsförmedlingen människor tillbaka till arbete? Varför placerar man arbetslösa i FAS3 - ett kränkande system som liknar samhällstjänst?
Publicerad 8 juni 2015, kl 09:50

Varför har man inte anställt fler som arbetar med SIUS (Särskilt introduktions- och uppföljningsstöd) på arbetsförmedlingen som kan hjälpa människor tillbaks till arbetslivet? Varför gör inte politikerna mer för att behålla jobb i Sverige, öka anställningstryggheten?

Det hela är ett politiskt misslyckande. Lösningen förr hette DEVALVERING, att göra kronan billigare och gynna exportindustrin. Det verkar helt kört för Sverige! Utkonkurrerade av Kina och Indien. På väg mot samma avgrund som Grekland. De rika och tursamma blir rikare och bygger in sig i ghetton.

Socialdemokratin är en blek skugga av vad de var en gång i tiden. Socialdemokraterna kunde göra sitt jobb när industrin skrek efter anställda och körde slut på sin personal med dåliga arbetsvillkor. Idag skriker inte industrin efter personal men de kör slut på den med maxtrimmade organisationer. Inte bara industrin även utbildningssektor, sjukvård och övrig offentlig verksamhet bränner ut sin personal på löpande band.

Och politikerna står handfallna och förvånade. Antalet övertidstimmar motsvarar 100.000 arbetstillfällen. Antalet arbetslösa är över 400.000. Lastbilschaufförer demonstrerar för lönedumpning och snedvriden konkurrens. Alliansen har misslyckats totalt och de röd-gröna verkar handlingsförlamade. Men det är ändå Sveriges tafatta medborgare som demokratiskt har skapat den rådande politiska ordningen med SD som trea. Man har bra lust att lämna detta land!
//annastina