Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Bisysslor kan ge problem

Jag läste artikeln i Kollega om problem med a-kassan när det gäller bisyssla. Jag tyckte den var bra och det är viktigt att det kommer fram vilka problem man kan få med a-kassan.
Åsa Frisk Publicerad 29 januari 2014, kl 10:05

Själv är jag deltidsbrandman, åtminstone ett tag till. De tvingar mig indirekt att sluta min tjänst eftersom jag tex måste redovisa min jour/beredskap som arbetad tid. När jag har en dags jour måste jag redovisa 24 arbetade timmar trots att inkomsten verkligen inte motsvarar 24 timmars arbete. Det gör att jag inte har råd att fortsätta jobba!! Hur sjukt är inte det? Och får jag ett larm under min jour så "arbetar " jag ju mer timmar än dygnet har.
Dessutom var jag egen företagare när jag blev arbetslös vilket har ställt till med ännu fler problem. Enligt min ombudsman så ger de mig fel ersättning eftersom jag hade företaget kortare än två år. Då har jag rätt till ersättning beräknad på mitt förra jobb som anställd. Men icke. Så nu ska Unionen försöka hjälpa mig med  en jurist.
Man blir rent ut sagt förbannad, när man betalat in avgift i 30 år och sen för första gången nånsin behöver hjälp så blir man behandlad på det här viset.

Tack för en bra artikel.

//Anders Thunberg

Insändare

Vad förväntar sig Sveriges regering att jag bidrar med?

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar.
Publicerad 17 augusti 2016, kl 11:27

När jag växte upp i Sverige på 60-talet på en bruksort kändes det som det fanns så mycket glädje i samhället, det fanns jobb till alla, man gick till Folkets Park och dansade, Folkets hus och såg på teater eller bio, de flesta barn hade två föräldrar och fick köpa lördagsgodis för stora femöringar. Det jag upplevde som barn var att livet var enklare, en bruksort med fabrik, affärer, post och bank. Ingen orättvisa, avundssjuka eller rasism. Förmodligen fanns det väl lite under ytan men det var inget påtagligt.

Idag sitter jag ensam i min lägenhet med spänningshuvudvärk och trötthet. Jag äter Sertralin och Propavan, den ena är ett lyckopiller och det andra är för sömnen. Jag var en hårt arbetande konsult, mycket övertid och stress under flera år, mycket kundkontakt och bråk om avtal. När jag blev 50plus blev jag uppsagd. Företaget och kunderna ville ha unga nyutbildade.

Så vad ska jag göra nu kan man fråga sig. Vad förväntar sig Sveriges regering och samhälle att jag ska bidra med? Jag tänker ibland att det finns dom som har det värre, hemvändande svenska soldater som sett död och lidande i Mali och Afganistan. Jag läste en artikel att dessa fick inte den hjälp de borde få, en del mådde väldigt dåligt med svåra sömnproblem, depressioner, posttraumatisk stress. Det är bara att konstatera att det verkar inte finnas så mycket professionell hjälp att få i Sverige. Kanske för vissa, som har tur, eller har råd.

https://www.youtube.com/watch?v=4JNK0S99RNU

//JHansson