Hoppa till huvudinnehåll
Fråga Facket

Sjuk med semesterlön?

Unionens medlemsservice får tusentals frågor om vilka regler som gäller i arbetslivet. Vi har samlat ett axplock av dem. Frågorna är av integritetsskäl anonymiserade.
Publicerad 25 oktober 2019, kl 16:04
Christian Chan/Colourbox
Christian Chan/Colourbox

Förra året drabbades jag av depression och var sjukskriven i tre månader, varpå jag successivt återgick i arbete under tre månader. Sedan dess har jag mått rätt bra och jobbat som vanligt. Men nu såg jag att min semesterlön var mycket mindre än normalt. Min chef menar att det var för att jag var borta så mycket förra året och därför inte tjänat in nog mycket semesterlön. Får man inte in semesterlön när man är sjuk?

SVAR: Enligt semesterlagen är sjukfrånvaro semesterlönegrundande om frånvaron under intjänandeåret inte överstiger 180 kalenderdagar. Din semesterlön påverkas med andra ord först när du varit sjuk i mer än knappt sex månader. I ditt fall är alltså den absoluta majoriteten av sjukfrånvaron semesterlönegrundande och bör således inte ha påverkat storleken på din semesterlön mer än någon enstaka procent. Be arbetsgivaren att göra om och göra rätt. Kontakta Unionen om du stöter på patrull.

PROBLEM PÅ JOBBET?

Skicka din fråga via www.unionen.se/kontakta-unionen eller till Unionen Medlemsservice, 105 32 Stockholm.

Du kan också ringa rådgivarna på telefon 0770-870 870. Mer hjälp från ditt fackförbund hittar du på www.unionen.se.