Annons
Annons
 • Helena Ingvarsdotter, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Christopher Hunt

Farligt med drömjobb ...

Publicerad 2 oktober 2019, kl 14:08

Jag har precis börjat på drömjobbet. Det är i alla fall enligt mig det enda rimliga sättet att beskriva tjänsten som chefredaktör för Sveriges största fackförbundstidning.

En fri fackförbundsjournalistik som för medlemmarnas skull bevakar och granskar arbetsmarknaden är en viktig del av vår demokrati. Här kan du göra din röst hörd. Tveka inte att ta kontakt och berätta vad du vill läsa om!

Såklart är inte varje arbetsdag rosenskimrande. Själv har jag vid två tillfällen genom åren varit nära att bli sjuk av jobbet. En gång då att göra-listorna blev meterlånga och jag försökte ha koll på allt trots för hög belastning. En annan gång när uppdraget var otydligt och tilliten brast.

Att älska sitt jobb kan paradoxalt nog bli farligt. Så var det för Rickard. Bara 26 år gammal kollapsade han av stress. Och han är inte ensam – enligt forskare ökar utbrändheten mest bland unga.

Läs mer: "Jag älskade mitt jobb"

Vi sitter fast i en struktur som leder till ett sorgligt slöseri med människor och pengar. Vi måste bryta mönstret, och arbetsgivarna behöver gå först – de ska enligt lag förebygga stress i arbetslivet. Ingen borde som Rickard behöva gå från drömjobb till mardröm.

Helena Ingvarsdotter
[email protected]
@ingvarsdotter
Lediga jobb
 • Läs även...

  Fackligt arbete handlar om solidaritet

  Trygga villkor på jobbet och en rimlig lön är goda skäl att vara med i facket. Men det finns även anledningar utanför den egna vardagen: att kunna bidra till utveckling för människor som har det eländigt på arbetet i andra delar av världen.

 • Läs även...

  Chefen kan också må psykiskt dåligt

  Vågar du som chef berätta om dina egna upplevelser av utbrändhet och depression? Eller håller du det hemligt av oro för att du skulle framstå som svag?

 • Läs även...

  Hoppfullt att #metoo lett till ökad öppenhet

  Skogsbranschens #metoo-upprop ledde till att machokultur och sexuella trakasserier började diskuteras i fikarummen. Det berättar en av få kvinnliga skogsmästare. Det ger hopp inför framtiden – att förändring är möjlig.