Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Lag om ledighet vid trängande familjeskäl 980528

Publicerad 28 maj 1998, kl 12:00

Lag om ledighet vid trängande familjeskäl

Den 3 juni i år får Sverige en ny lag som ger arbetstagare en ovillkorlig rätt till ledighet vid nära anhörigs sjukdom och olycksfall. Däremot sägs ingenting om rätten till lön under ledigheten.

Den nya lagen gäller när man inte berörs av närståendevårdslagen eller har rätt till ledighet med tillfällig föräldrapenning.

Rätten till ledighet vid trängande familjeskäl finns sedan tidigare inskrivet i SIF:s kollektivavtal med bland annat Sveriges Verkstadsförening och ALMEGA. Enligt kollektivavtalet har arbetstagaren rätt till ledighet med lön en del av dagen, vid särskilda fall som nära anhörigs död eller hastig påkommen sjukdom även en eller flera dagar.

Avtalet innehåller även en anmälningsplikt, arbetsgivaren måste bevilja ledigheten efter en ansökan av tjänstemannen, vilket kan vålla problem i akuta situationer.

Den nya lagen går längre och ger arbetstagaren en ovillkorlig rätt till ledighet. Däremot ställs krav på att arbetstagarens närvaro hos till exempel den sjuke ska vara absolut nödvändig.

Arbetsgivare som straffar en arbetstagare som utnyttjat sin rätt till ledighet genom uppsägning, avsked och försämrade anställningsvillkor eller anställningsvillkor kan dömas till skadestånd.

Arbetsmarknadens parter kommer att kunna begränsa rätten till ledighet till ett visst antal dagar om året och/eller ett visst antal dagar per tillfälle genom kollektivavtal.