Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Kvinnor oftare utsatta för härskarteknik på jobbet

Att använda härskarteknik på jobbet är vanligt. Tre av fyra tjänstemän har blivit utsatta någon gång, visar tidningen Kollegas undersökning.
Niklas Hallstedt Publicerad 8 september 2013, kl 11:27
Härskare i dataspel.

Det handlar ofta om subtila saker. Din kollega kanske börjar titta i mobilen när det är din tur att prata på mötet. Eller så får du höra att du varit för kort tid på arbetsplatsen för att veta hur saker och ting fungerar.

De flesta har utsatts för ovanstående eller andra typer av härskarteknik någon gång. Lika ofta är det en kollega som en chef som ligger bakom.

Kvinnor råkar oftare än män ut för det här beteendet, visar undersökningen.

- Det är förmodligen för att det finns en etablerad fördom om män som härskare. Hur det är i verkligheten är en annan sak. Lika många killar som tjejer blir utsatta för mobbning i skolan, det är ingen skillnad i vuxen ålder, säger retorikkonsulten Elaine Eksvärd, författare till boken Härskarteknik - den fula vägen till makt.

De i särklass vanligaste härskarteknikerna är osynliggörandet, exempelvis att någon gäspar eller kollar i mobilen när det är kollegans tur att ta till orda, och undanhållandet av information. Därefter följer förlöjligande, att någon eller personens argument framställs som löjliga och oviktiga, och komplimangmetoden, att man får någon att ta över tråkiga uppgifter genom att tala om hur duktig personen är.

Den sistnämnda metoden är något som kvinnor utsätts för oftare än män. Kvinnor drabbas också betydligt oftare av den så kallade stereotypmetoden, eftersom de är kvinnor får de föra anteckningar och koka kaffe.

Trots att de flesta någon gång utsatts, är det få som säger sig utsätta andra för samma sak. Inte ens en av tio har gjort det medvetet, och bara en något större andel säger sig ha gjort det omedvetet. I det senare fallet är det dock fyra av tio som är osäkra på om de använt sig av härskarteknik.

Tydligt är att männen helst av allt undanhåller information. Kvinnorna är mer inne på att osynliggöra andra.

- Tyvärr är det så att vi har ett nationalsyndrom i Sverige och det är konflikträdsla. I stället för att ta en konflikt så pyr den i atmosfären för att sedan krypa upp i väggarna och bli en del av kulturen på jobbet, säger Elaine Eksvärd.

Fotnot: I undersökningen som gjordes av Novus deltog 958 medlemmar i Unionen.

Undersökningen presenteras även i det kommande numret av tidningen Kollega, som kommer ut till prenumeranter och medlemmar i morgon, måndag.

Niklas Hallstedt