Det är blandade reaktioner när Kollegaredaktionen ska testa olika filmjölksorter. "Jag är för mätt efter lunchen" säger en. En annan försöker slippa undan genom att skylla på förkylning och taskiga smaklökar. Men här visas ingen pardon. Alla ska med.
Bedömningen sker i form av blindtest. Muggar numrerade 1 till 7 ska bedömas på en skala 1-5 efter smak och konsistens. Vi har av rättviseskäl valt att hålla oss enbart till naturell fil.
Omdömen: | Pris kr:* | Betyg: | |
---|---|---|---|
"Läskande, den här kan man dricka rakt av" "Sur och grådaskig" "Äcklig" "Vattnig" "Ingen fjong alls, saknar kontur i smaken" | 20,50 | 2,3 | |
"Standardfilmjölkssmak" | 9,90 | 3,0 | |
"Luktar smörgås" "Äcklig" "Smakar gammal mjölk och jäst" "Konstig eftersmak" | 14,50 | 1,8 | |
"Mmm, mjuk och rund smak" "Först okej, sedan kväljande" "Konstig bismak" "Gräddig konsistens, mycket god" | 14,90 | 3,5 | |
"God, lite gräddig" | 17,90 | 4,3 | |
"Smakar vanlig filmjölk" "Smakar skogssvamp" "Dyster" "Tunn" | 15,90 | 3,0 | |
"Krämig" "En chock, det smakar kemiskt" "Mycket äcklig" "Fadd smak" "Fet och frisk" | 17,90 | 2,8 |
*Priserna kan variera. Vi handlade i en matbutik i Stockholmns innerstad.
Fakta
Är filmjölk nyttigt? Ja, inte är det onyttigt i alla fall. Filmjölk är mjölk som syrats med bakteriekultur. Det är bakterierna som gör filen tjock och ger den längre hållbarhet.