Hoppa till huvudinnehåll
Arkiv

Blir det bättre tider nu?

Jag hoppas att Sverige blir lite bättre nu efter valet även om det inte är alldeles glasklart. Jag hoppas att regeringen lyckas skapa ett samhälle där folk slipper stressa ihjäl sig och sedan hamna i byråkrati och myndigheters våld utan chans till rehabilitering och arbetsstödsinsatser som har skett under Alliansregeringen.
Publicerad 22 september 2014, kl 12:39

Alliansens rehabilitering och  arbetsstödsinsats kallades för FAS3. De som har haft turen att inte utsättas för detta har förmodligen inte fattat vad förra regeringen höll på med egentligen, det är svårt att fatta det men mina egna ord är råkapitalism och människoförnedring, solidaritet existerar inte.

Jag hoppas att de rödgröna partierna lever upp till sina gamla ideal och förbättrar villkoren inte bara för dem som befinner sig i en svår situation idag utan även för dem som förmodligen kommer att hamna där förr eller senare, arbetslöshet, utbrändhet, sjukdomar drabbas vi alla av förr eller senare. Man skulle nästan kunna säga att "work til you drop" är de som har tur i dagens Sverige, arbeta ena dagen och död nästa, det är nämligen bättre att vara död än att ha att göra med Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Vårdcentarler i Alliansens Sverige. Det verkar inte allmänt känt att Alliansen och Moderaterna det s k nya arbetarpartiet har stått för genomgripande ändringar i socialförsäkringen, d v s den försäkring som träder i kraft när vi blir arbetsskadade precis som bilförsäkring och hemförsäkring, men Alliansens socialförsäkring är inte vatten värd eftersom de bestämde att sjuka människor skulle utföräkras och "arbetsförmågebedömas".

Det finns inga andra mer passande ord är vidrigt och vedervärdigt!

Alliansen har vidare dragit ned på medel till Arbetsmiljöverket, strypt rehabiliteringsmöjligheter, förbjudit och försvårat för läkare på vårdcentraler att sjukskriva, omorganiserat och försvårat andra sjukskrivnings och rehabiliteringsvägar för ALLA! Det finns artiklar som beskriver hur svårt cancersjuka tvingas ange ett dödsdatum för att få sjukpenning, det finns en uppsjö artiklar om människor som har tagit livet av sig, psykiskt sjuka som tvingas arbetsträna i skogen. Detta kallade Allianspolitikerna för "Rehabiliteringsgaranti"och "Arbetslinjen".

Inte förvånande har Reinfeldt och Borg lämnat sitt sjunkande skepp - det är ett ganska vanligt förlopp på företag där vissa chefspersoner med en speciell "diagnos" hoppar av när det börjar gå dåligt.

Den som läser detta kanske skulle kunna tro att jag är en vänsterorienterad person men det är jag inte, jag ser bara verkligheten utan skyglappar. Men den regering Sverige har haft de senaste 8 åren har misslyckats totalt men de själva verkar anse att de har lyckats, kanske om man jämför med Eurokrisländerna, Island och Usa:s finanskris. Men om man ser till arbetslöshet och välfärd har stora misstag begåtts! Arbetslösa, sjuka och gamlingar, ja även skolungdomar har blivit en kapitalistisk handelsvara men de kallar det för valfrihet, skattemedel från Sveriges hårt arbetande befolkning går rakt ner i fickan på riskkapitalbolag men i vissa fall oöverblickbara ägarstrukturer.

Jag hoppas att vi aldrig mer får en sådan regering. Jag hoppas vi går mot bättre tider nu! Socialdemokraterna har många svårknäckta nötter att ta tag i.
//Bosse