Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsrätt

Facken avbryter all samverkan med Shorelink

Det stormar på hamn- och logistikföretaget Shorelink. Enligt uppgifter från facket har chefer trakasserat medarbetare – och nu säger fackklubbarna upp all samverkan med företaget.
Oscar Broström Publicerad 16 juni 2021, kl 07:14
Adam Ihse/TT.
Facken på Shorelink har sagt upp all samverkan med företaget. Adam Ihse/TT.

Piteå-Tidningen har tagit del av en intern skrivelse, författad av Unionens fackklubb på Shorelink och Hamnarbetarförbundets avdelningar 138 och 132. I den beskriver fackombuden en ohållbar personalpolitik, med chefer som trakasserar medarbetare och anställda som blivit uppsagda utan skälig grund. Dessutom skriver tidningen att skyddsombud ”systematiskt hållits utanför arbetsgrupper och processer”.

Särskilt utpekat blir Shorelinks ”HR-funktion”, som enligt skrivelsen är en gemensam nämnare för problemen på företaget.

"Vår samlade bedömning är att så länge denna HR-funktion fungerar så som den gör, så finns det ingen väg framåt för samverkan mellan bolaget och oss förtroendevalda. Det är fruktlöst att fortsätta, och vi har kommit till vägs ände – ett faktum som vi är de första att djupt beklaga. Förtroendet är helt enkelt förbrukat. Därför är det med stor besvikelse vi härmed meddelar att all samverkan mellan Unionens lokala klubb, samt Hamnarbetareförbundets båda avdelningar upphör från och med tisdag femtonde juni, och tills vidare”, står det i skrivelsen, enligt Piteå-Tidningen.

Unionenklubben: Vi har haft problem

Kollega har varit i kontakt med Unionenklubbens ordförande, Karin Hedman Pedersen, som bekräftar att samverkan har upphört. I övrigt vill hon inte kommentera situationen.

– Vi har haft en del problem, men vi tror att vi håller på att lösa dem nu. Vi vill inte uttala oss om något för tillfället, utan vi tänkte att vi skulle lösa det här internt.

Shorelink är ett företag som är verksamt i Västerbotten och Norrbotten, med hamnar i Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix. Företaget ägs av Skellefteå, Piteå och Luleå Kommun, samt företagen Boliden, SSAB, SCA och Svea Skog. Shorelink ungefär 220 anställda.

Kollega har sökt Shorelinks vd Ola Rönnqvist för en kommentar till situationen på företaget.

Arbetsrätt

Sjuk blev uppsagd via sms

När kvinnan informerat chefen om sin förlängda sjukskrivning fick hon ett sms att hon blivit uppsagd. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren i Arbetsdomstolen.
Anita Täpp Publicerad 1 februari 2023, kl 15:32
  Ett tomt kontorsskrivbord med dator. Infällt i bilden en kopia på arbetsgivarens sms till den uppsagda kvinnan.
Chefen sade upp kvinnan - via sms. "På skoj", enligt arbetsgivaren som nu stäms i AD.
OBS: sms.et i bild har rekonstruerats av Kollegas redaktion.
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT och Kollega-redaktionen.

Kvinnan var anställd som receptionist på en tandläkarmottagning i södra Sverige när hon blev sjuk i augusti förra året. När en läkare förlängde hennes sjukskrivning fram till den 28 oktober skickade hon ett sms till sin chef om det.

I svaret från chefen stod: ”Sjukskriven fram till 2022-10-28?? Då vill du inte jobba längre Vi kan inte vara utan receptionist till slutet av oktober Jag säger upp dig från och med i dag Tack.”

Sedan kvinnan tagit kontakt med Unionen kallade förbundet arbetsgivaren till en förhandling som hölls den 29 september.

Var bara "på skoj"

Då påpekade Unionens förhandlare att arbetsgivarens uppsägning med omedelbar verkan kan jämställas med ett avskedande och att bolaget inte heller följt de regler som då ska följas. Som att kvinnan skulle ha underrättats och att Unionen skulle ha varslats om avskedandet.

Men vid förhandlingen framhöll arbetsgivaren att textmeddelandet hade skickats ”på skoj”.

I stämningsansökan till AD påpekar Unionen att kvinnan inte uppfattade meddelandet som ett skämt och att det inte heller finns något i det som antyder att det inte skulle vara allvarligt menat. Därför är påståendet att det bara rörde sig om ett skämt en uppenbar efterhandskonstruktion, menar förbundet.

Kräver 150 000 i skadestånd

Unionen framhåller också att även om arbetsgivaren efter avskedandet till viss del har agerat som om kvinnan åter varit anställd, liksom att man under förhandlingen också välkomnat kvinnan tillbaka till arbetsplatsen, inte förtar brottet mot anställningsskyddet.

Därför har nu förbundet, efter en resultatlös central förhandling, beslutat driva saken till AD. Om domstolen finner att kvinnan har avskedats utan laga skäl för avskedandet yrkar Unionen på att hon ska få ett skadestånd på 150 000 kronor.

Om AD i stället anser att kvinnan har sagts upp utan sakligt grund är skadeståndskravet 120 000 kronor.