Hoppa till huvudinnehåll
Arbetsmiljö

7 lysande appar på jobbet

Bättre fokus, sömn och koll önskar vi väl oss alla. Och hjälpen finns. De här apparna har två bra saker gemensamt: De finns för både Android och IOS – och de är gratis!
Joachim Stokstad Publicerad 15 mars 2018, kl 14:59
Colourbox.com
Colourbox.com


Hitta rätt

Waze är en navigeringsapp som även håller koll på proppar i trafiken, genom att den samlar in data från alla användare i realtid och känner av när det går långsamt i trafiken. Och genom att användare rapporterar olyckor, faror, poliskontroller och annat. Du får också veta ankomsttid för de olika ruttalternativen.


Koncentrera dig
Pomodorotekniken är en enkel men effektiv metod för att kunna fokusera bättre. Metoden går ut på att man koncentrerar sig hårt i till exempel 25 minuter och tar sedan fem minuters paus innan man kör vidare i 25 minuter. I appen Be Focused – Focus Timer, väljer du själv intervall. Tanken är att jobba med en sak i taget och låta hjärnan återhämta sig ofta.


Sortera e-posten

Timyo Email hjälper dig att hantera mejlskörden. Du kan arkivera emottagna mejl efter vilken dag de ska besvaras. Du kan också skicka e-post med en notering om när du senast behöver ett svar. Timyo är lätt att använda, men det krävs att du aktivt flaggar de mottagna mejl med svarsdatum.


Bli superstrukturerad

Google Keep är för dig som gillar att skapa listor. Appen har en mängd organiserande funktioner, som påminnelser, etiketter och handskriftsmöjligheter. Och listorna kan delas i alla upptänkliga kanaler.


Koll på kontakterna

Än är visitkortet är inte utdött. Och möter du många nya personer i tjänsten kan appen Camcard vara en smart digital arkivlösning. Du kan skanna visitkort som sparas i molnet och dela de elektroniska korten med andra. Det går också att göra minnesnoteringar till varje kontakt.


Skanna & memorera

Med Microsofts Office Lens kan du skanna dokument mycket snabbare än med en fysisk skanner. Du kan spara exempelvis plåta av texter, whiteboardtavlor och anteckningar i valfritt format och skicka dem med e-post. Appen tar även bort skuggor och rätar ut vinklar om du håller mobillinsen lite snett.


Varva ner

Gratisversionen av Headspace innehåller bland annat en tiodagars nybörjarkurs med korta meditationspass som kan göras framför skrivbordet. Och med gurun Andys väna stämma kan man lätt varva ner och uppnå mindfulness. För den som är riktigt stressad gäller det bara att inte se passen som ytterligare en börda.

Joachim Stokstad
Joachim Stokstad
[email protected]