Hoppa till huvudinnehåll
Varsel

BRA säger upp markpersonal

Flygbolaget BRA vill säga upp 44 anställda som jobbar med incheckning och ombordstigning vid flygplatserna i Malmö, Göteborg, Ängelholm och Visby. Av dessa har 13 personer varslats om uppsägning medan företaget sannolikt vill outsoursa de övriga.
Anita Täpp Publicerad 25 januari 2019, kl 17:45
Johan Nilsson/TT
BRA har bland annat anställda på Malmös flygplats Sturup. Johan Nilsson/TT

Orsaken till neddragningen uppges vara att digitaliseringen medfört att allt fler resenärer sköter sin incheckning själva. Därför vill nu BRA (Braathens Regional Airlines) säga upp markpersonal som hanterar incheckning och ombordstigning vid gaterna och i stället köpa in de tjänster som ändå behövs för detta av flygplatserna eller andra externa bolag.

– Flygplatserna har möjlighet att dela dessa tjänster med alla andra verksamheter. Vi jobbar redan så i bland annat Kristianstad, Växjö, Halmstad och Kalmar. Nu applicerar vi samma arbetssätt på alla andra flygplatser utom Bromma, eftersom vi har en mycket större verksamhet där och även sköter andra flygbolags hantering, säger Christian Clemens, vd för BRA, till Sydsvenska Dagbladet.

Merparten av de 44 berörda är Unionenmedlemmar. I de fackliga förhandlingar som just har inletts har personalen liksom Patrik Cassersten, ombudsman på Unionens regionkontor i Malmö, nu fått besked om att 13 anställda, i Visby och Ängelholm, varslas om uppsägning. De övriga kommer sannolikt att erbjudas övergångar, det vill säga bli outsourcade till de företag på flygplatserna som BRA vill anlita.

– Eftersom dessa inte har varslats om uppsägning är det sannolikt så, säger Patrik Cassersten.

Varsel

Runt 1 500 personer sägs upp på Spotify

Spotify säger upp runt 1 500 anställda. Omkring 240 av dem arbetar i Sverige. Nedskärningen är den andra på mindre än ett år.
David Österberg Publicerad 4 december 2023, kl 12:51
Daniel Ek, vd för Spotify.
Runt 1 500 personer sägs upp från Spotify i nya nedskärningar. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT.

Under måndagsmorgonen skickade Daniel Ek, vd för Spotify, ett meddelande till alla anställda. I det framgick att företaget tänker säga upp 17 procent av personalstyrkan. Det innebär totalt runt 1 500 personer. Omkring 240 av de svenska medarbetarna blir av med jobbet, enligt fackförbundet Sveriges Ingenjörer, som fått siffran från Spotify. Klubben på Spotify vill i nuläget inte uttala sig om detaljer.

”Vi är så klart ledsna över att många av våra kollegor påverkas av det här beslutet. Just nu är klubbens fokus att hjälpa de medlemmar som är påverkade av Spotifys nedskärningar och se till att de får det stöd de behöver”, skriver Jonas Sundberg, Unionens klubbordförande, i ett mejl till Kollega.

I brevet till de anställda skriver Daniel Ek att Spotify påverkas av det ekonomiska läget i världen: ”Den ekonomiska tillväxten har avtagit dramatiskt och kapitalet har blivit dyrare.”

Gjorde vinst på 32 miljoner euro

Enligt Spotifys kvartalsrapport för tredje kvartalet går det dock bra för företaget. Antalet premiumanvändare ökade med 16 procent och vinsten för kvartalet blev 32 miljoner euro. Men Daniel Ek anser att organisationen är ineffektiv och att för många anställda arbetar i stöttande roller och ”till och med gör arbete kring arbetet snarare än att bidra till möjligheter med verklig effekt.”

Nedskärningen är den andra i år. I januari meddelade Spotify att sex procent av personalen skulle sägas upp. Runt 100 personer fick lämna Spotify i Sverige. Den gången struntade företaget i att förhandla med och informera Unionen. Den här gången har klubben och Unionen fått information om neddragningarna i förväg, enligt Unionens presstjänst. Enligt brevet från Daniel Ek ska all berörd personal få en kalenderinbjudan till samtal under måndagen. Samtalen ska vara avklarade innan onsdag.

Spotify saknar kollektivavtal

De personer som sägs upp får, enligt företaget, i genomsnitt fem månadslöner i avgångsvederlag och två månaders karriärstöd.

Spotify saknar kollektivavtal. Under våren och början av sommaren försökte Unionen få företaget att teckna ett avtal, men Spotify drog sig ur förhandlingarna. Enligt företaget skulle ett kollektivavtal inte ge de anställda något mervärde.

Kollega söker Spotify och Unionen.