Hoppa till huvudinnehåll
Unionen

Unionen får ny förhandlingschef

Unionens chefsjurist Martin Wästfelt blir Unionens nya förhandlingschef efter Niklas Hjert som blir vd för ett partsgemensamt informationsbolag.
Johanna Rovira Publicerad 18 september 2019, kl 13:01
Anders Wiklund/TT, Alex Giacomini
Martin Wästfelt tar över jobbet som Unionens förhandlingschef. Anders Wiklund/TT, Alex Giacomini

Första oktober byter minst två av Unionens tjänstemän jobb. Niklas Hjert, nuvarande förhandlingschef, kommer att axla vd-rollen på ett nystartat informationsbolag för kollektivavtalade pensioner och försäkringar, som PTK, LO och Svenskt Näringsliv enades om att bilda i juni i år. Bolaget ska rikta sig till såväl arbetare som tjänstemän.

Läs mer: Parterna går ihop om pensionsinfo

– Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid, sade Niklas Hjert, som också är ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp, i ett pressmeddelande i juni.

Niklas Hjerts roller kommer att övertas av Martin Wästfelt, Unionens nuvarande chefsjurist sedan tio år , som siktar på att upprätthålla den stora förhandlingsverksamhet som förbundet driver.

– Jag har redan varit inblandad i mycket av det som Niklas Hjert arbetar med – både i avtalsförhandlingarna och i förhandlingen om arbetsrätten med LO, PTK och Svenskt Näringsliv.

– Sedan är det en ny roll för mig att spela förstafiolen, så att det är klart att det blir en förändring. Det ska bli roligt och spännande och det är viktigt att vi fortsätter att arbeta med full kraft framåt, säger Martin Wästfelt.

Vem som kommer att överta jobbet som Unionens chefsjurist är för närvarande oklart.

Johanna Rovira
[email protected]