Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Vård för gammal som ung

Tänk vad det är stora skillnader på vård och vård då livet skall starta. När ett barn är nyfött, ja då sätter landstingen in enorma resurser för att rädda ett barns liv. När vi blir gamla så får vi bara en bråkdel av vårdbehovet.
Publicerad 2 juni 2014, kl 08:44

Mitt ban föddes med ett stort hjärtfel. Barnet flögs till Östra Sjukhuset i Göteborg och där fick vi den bästa vård vi kunde önska oss. Vi tillbringade 4 veckor på sjukhuset och en del av familjen fick bo på Ronald Mc Donalds familjehus.

Mitt barn klarade sig mirakulöst och detta tack vare de stora personalinsatser som ställdes till förfogande. På bl.a intensiven var det 1 sjuksköterska per 3 vårdtagare och då det krisade till sig fanns långt fler än vad jag kunde förvänta mig.

När min mamma fick cancer fick hon dö hemma då hon var 72 år gammal. En sjuksköterska besökte henne 1 gång i veckan och ökade på morfinmängden. Sista tiden skötte jag om henne och plåstrade om henne så gott som det gick.

Varför har vi en så skev vårdapparat att de äldre får nästan ingen vård alls medan man i livets startskede får hur mycke resurser som helst?
//Bosse