Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Se till att det fungerar istället för att lägga pengar på reklamfilm!

Varför känns det alltid som facket i mitt fall Unionen, försöker hitta fel och på alla vis fördröja en utbetalning?
Publicerad 14 oktober 2015, kl 14:00

Har jobbat sedan jag var 13 år och varit med i facket i över fyrtio år. De första 25 åren – inga problem då jag hade sk. Fast jobb.

Sedan utbildade jag mig till projektledare och började jobba som det. Som alla vet så är ju ett projekt alltid tidsbestämt. Vilket gör att man ofta blir arbetslös en kort period tills nästa projekt. Ingen gång på de sista 10 åren har det varit att ”bara” fylla i blanketten och skicka arbetsgivarintyg. Nej, det ska alltid krångla. Nåt är alltid fel! Vid ett tillfälle så sa min fd arbetsgivare att de hade aldrig haft såna problem och skickat så många intyg som när det gällde mig!

Nu är jag  arbetslös igen. Skickade in alla intyg och fick förstås tillbaka flera olika saker som var så ”oklara” enligt a-kassan att det måste till flera olika svar. I vanliga fall vill de gärna ha dokument digitalt. Men icke! Nu kom det efter fem veckors arbetslöshet (givetvis utan pengar) ännu ett papper att fylla i. Vilket jag gjorde, dessutom ringde jag ett antal gånger och frågade om allt var klart. Fick besked om detta. Äntligen kommer pengar från 6 veckors arbetslöshet. Den sista jag pratade med sa att allt var klart. Väntade naturligtvis på utbetalnngen, då jag är singel har jag ingen som kan hjälpa mig med räkningar såsom hyra mm.

Men! Inga pengar! Jag ringde och fick till svar att Försäkringskassan hade inte skickat in bekräftelse på att jag inte var sjukskriven!

Jag blir så less  eller snarare ledsen att jag som arbetslös och inte kan påverka FK ska bli den som blir lidande = utan pengar till vare sig mat, eller andra utgifter!

I över 40 år har jag varje månad betalat in både fackavgift och a-kasseavgift utan att strula. Vid ett tillfälle så krånglade automatdragningarna och då minsann var det både hotbrev om att bli utesluten, osv. Inom två veckor! Att jag inte haft någon ersättning på snart 8 veckor det är det ingen som bryr sig om. Inte heller berätta varför det inte kommer några pengar!

Min känsla är ju att det är mina och alla andras inbetalade  avgifter och det är vi som betalar deras arbete, plus alla fjantiga reklamfilmer!

Se till att det fungerar för oss – istället för att lägga våra pengar på att skicka  frågor, fjantiga reklamfilmer och annat!

Som vanligt sparkar man på de som redan ligger!
//Besviken Unionenmedlem