Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Sår i den solidariska svenska folksjälen efter Alliansens år

Grattis Sverige och röd-gröna till valframgången! Nu är det dags att vakna! Nu är det dags för action!
Publicerad 3 oktober 2014, kl 08:15

Drygt 2 miljarder kronor går årligen rakt ner i FAS3-anordnares fickor, en del är förvisso seriösa hjälporganisationer får vi hoppas. Arbetsförmedlingen har 12000 anställda som håller på med en massa onödig administration istället för att hjälpa folk till arbete, det kostar också! Sjuka och utförsäkrade bollas runt i de byråkratiska systemen istället för att få rehabilitering - höga onödiga kostnader och mänskligt lidande i storformat!

Alliansens ingrepp i socialförsäkringen och privata arbetsförmedlaraktörer har floppat rejält och orsakat stora sår i den solidariska svenska folksjälen. Det borde inte vara så svårt att omgående fixa detta även om det blir ett lapptäcke inledningsvis, någon form av första-hjälpen-åtgärder!

(37000 arbetslösa är i Fas3, anordnare får ca 5000 per individ och månad 37000*5000*12 = 2.2 miljarder kronor. De pengarna hade kunnat användas på bättre sätt, de FAS3-drabbade hade kunnat ges valfrihet, få gå på utbilningar, kunskapslyft istället för "passiv aktivitet")
//Bosse