Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Lägg ned Arbetsförmedlingen!

Skulle det inte vara bättre att lägga ned Arbetsförmedlingen och placera alla handläggare i FAS3 - billigare för Sverige och mer humant för befintliga arbetslösa. Det skulle även behöva gallras bland politiker - vad gör de egentligen!?
Publicerad 8 maj 2015, kl 10:49

Politikerna åstadkommer väldigt lite, det är bara att se tillbaks 30 år och konstatera att allt bara ha blivit sämre; sjukvård, skola, försvar. Vi lever i den demokrati men man kan verkligen undra hur bra detta systemet är när man röstar fram handlingsförlamade partier och än värre mänsklighets fientliga partier som SD men man förstår varför - den enes svaghet blir den andres styrka.

Det verkar som om andra länder lyckas betydligt bättre än Sverige. Japan har haft snabbtåg sedan länge. Kinas och USA:s ekonomier dundrar på för fullt. USA verkar ha "tryckt till"finanssektorn som äventyrade ekonomin för några år sedan.

"Den som inte dyker upp på utsatt tid hos Arbetsförmedlingen riskerar att mista sitt aktivitetsstöd. Men nu visar myndighetens egen genomgång att så mycket som 40 procent av alla meddelanden om uteblivna besök är fel, uppger SVT.

Det handlar om tusentals arbetssökande som felaktigt har blivit anmälda som frånvarande. Orsaken är att handläggarna inte har registrerat uppgifterna på rätt sätt, enligt Göran Åhman, projektledare på Arbetsförmedlingen.

Där måste vi göra insatser för att förbättra det, säger han till SVT."
//Klara