Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Krävs urskiljning!

Efter att ha sett film från biljettkontrollanternas framfart och övergrepp mot en busschaufför i tjänst, på väg till ett bussgarage i Göteborg, har jag även sett TV3´s "Insider" samt även "Spårvagns kontrollanter hotar GPs reporter".
Publicerad 5 juni 2015, kl 08:23

Dessa övergrepp tillsammans med alla andra kontroller i vårt samhälle kanske främst på våra arbetsplatser, har väl ändå passerat gränsen för anständighet? Lagen säger i klartext att man får gripa någon som kan ha gjort sig skyldig till brott som ger fängelse. Att exempelvis ha tappat sin biljett är inte ens ett brott enligt lagens mening.

Min bestämda uppfattning är att vi har passerat gränsen för anständighet med råge. Självklart finns det människor som stjäl, använder förbjudna preparat eller på annat sätt bryter mot regler och policy i samhället och på våra arbetsplatser. Men här krävs urskiljning! Att människor skall anses betrodda tills motsatsen bevisas, det är grundläggande och självklart i en demokrati. Vad tusan är det som håller på att hända? Skall de som säger sig företräda rättvisan verkligen bete sig som gangsters? Skall allmänheten verkligen utsättas för sådant här?

//Ytbildare