Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Gärna nytt arbetarparti!

"Aktivitet ska gå före passivitet" sa arbetsmarknadsministern. Sysselsättningsfasen, jobb och utvecklingsgaranti, fas3 eller vad det nu kallas är väl passiviserande och kränkande om något! Att inte få gå någon vettig utbildning, kompetenshöjande, att tvingas närvara hos en fas3-anordnare där man för att tiden ska gå antingen sitter och surfar på en dator, sorterar inlämnade andrahandsprylar, renoverar/målar begagnade möbler eller vad det nu kan vara frågan om.
Publicerad 4 augusti 2014, kl 13:17

Hur påverkas en ungdom eller utbildad person eller kanske en fd egen företagare av denna behandling!?

En del av de som har hamnat i denna slutförvaring är äldre universitets och högskoleutbildade människor som kanske har haft oturen att bli av med sina jobb pga flykten till låglöneländer eller för att företagen vill "föryngra" sin personalstyrka.

Ni som är under 50 vet nu vad ni har att vänta Er!

De värst drabbade är de som har utförsäkrats, kroniskt sjuka, cancersjuka, utbrända människor ska "tas om hand" av arbetsförmedlingens oerhört kompetenta personal.

Läkare och psykiatriker får inte sjukskriva under Alliansens regeringar och massiva ändringar i sjukförsäkringssystemet. Fas3 är den nya rehabiliteringsformen.

Reinfeldt och Co har lyckats skapa ett samhälle där de svaga och värnlösa kränks och förnedras. Men några låglönejobb har Alliansen lyckats skapa, subventionerade låglönejobb, som högutbildade tvingas ta i hård konkurrens med utlandsfödda och ungdomar under 26.

Stackars Sveriges medborgare säger jag! Jag hoppas verkligen på ett "nytt arbetarparti" värt namnet i samband med valet, kanske ett nytt kunskapslyft.

Det är dags att vakna!
//Unionenmedlem