Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Förnuftigt av er!

Jag vill gratulera till alla som har tagit sitt förnuft till fånga och röstat på framförallt S.
Jag är tacksam för de människor som använder sin hjärna och inte bara röstar med plånboken, de människor som lyckas tänka efter lite hur de sjuka och arbetslösa hade det i Alliansens Sverige och vad händer om jag själv blir sjuk och arbetslös.
Publicerad 16 september 2014, kl 09:06

Det enda positiva med M har varit deras ståndpunkt gentemot SD. Men det är ju faktiskt så att M har bidragit till  SD:s framfart med sin bristande flyktingpolitik.

Jag skulle mer än gärna vilja se vad Allianspartierna har åstadkommit i Sverige egentligen ur ett objektivt och opolitiskt perspektiv. Allt från flyktingpolitik, utförsäkringar, fas3/sysselsättningsfas, minskade anslag till Arbetsmiljöverket, sämre rehabiliteringsmöjligheter, vinster i välfärden, skattepengar rakt ner i fickan på jobbcoachföretag. Jag skulle vilja se sanningen komma fram i dagens ljus så att denna vidriga politik aldrig mer upprepar sig i Sverige.

Jag önskar och hoppas att S återigen kan blåsa liv i den svårt sargade Svenska folksjälen. Det finns människor som har arbetat hårt i hela sitt liv och kanske har hög utbildning men som de senaste åren utsatts för FAS3 och utförsäkringar vilket har gjort dem till mentala vrak och kanske orsakat depressioner, ekonomiska svårigheter och rent av självmordstankar. Jag hoppas dessa människor nu får den rehabilitering och förståelse de är berättigade till - det som Fredrik Reinfeldt och Ulf Kristersson lyckades förstöra beträffande socialförsäkringen. Det kunde ha hänt vem som helst och även dig - du som haft tur att få behålla jobbet och några hundralappar extra i månaden. Så länge man har det bra, jobb och hälsa, så är det svårt att förtå hur bräcklig denna tillvaro kan vara, en bilkrock kan leda till wiplash, en knöl på kroppen kanske är en elakartad tumör, företaget går i konkurs, världen har blivit hårdare. Jag hoppas valets vinnare lyckas få Sverige på fötter igen och en intelligentare sjukförsäkring och insatser för arbetslösa - det borde inte vara så svårt om man utgår från nuläget. Tidigare fanns det något som hette kunskapslyftet. Varför inte låta de arbetslösa få studera med bibehållen a-kassa? Det kunde vara bra både för Sverige och de arbetslösa.
//Bosse