Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Fas 3 - släpp fångarna loss!

Socialdemokraterna har vunnit valet, jag röstade på dem nu vill jag se lite action! De stackare som har placerats i FAS3 borde befrias omgående från detta mentala slaveri, tvångsplaceringar utan nytta för vare sig den enskilde eller Sverige.
Publicerad 25 september 2014, kl 08:49

FAS3-anordnares lokaler är ofta gamla lagerlokaler eller källarlokaler, jag liknar dem vid öppna anstalter, ytterligare ett nederlag och straff för att man redan har haft otur i livet och blivit sjuk/arbetslös. De ansvariga för detta system borde spärras in för all framtid.

Till SOCIALDEMOKRATERNA och övriga röd-gröna: Ni har mycket att vinna på att omedelbart befria dessa människor. Ge dem alternativ, t ex fria studier på universitet/högskola, låt bra FAS-3 anordnare behålla sina deltagare om de vill stanna kvar, låt de som vill söka arbete på egen hand få göra detta!

Låt de som är sjuka få vara sjuka, avskaffa tidbesgränsningen! Ge det arbetslösa rätt stöd och de sjuka rätt rehabilitering. Arbetsförmedling och Försäkringskassan har skämt ut sig rejält och borde omorganiseras. Allianspolitiker och myndigheter borde få smaka själva på allianspolitikens bittra medicin!
//Maggan