Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Det politikerstyrda landet Sverige!

Landet där politiker bestämmer vem som får vara sjuk och hur man ska plåga arbetslösa till depression och kanske död. Jag är ingen sociolog men det är inte svårt att genomskåda systemet när man själv har drabbats av både det ena och andra, gått från utbildad och jobbaktiv karrärist till utmattningssyndrom och arbetslöshet.
Publicerad 16 juni 2015, kl 10:23

Alliansen har stuvat om rejält i socialförsäkringen, den försäkring som utgör ett skydd för människor som har haft otur med arbete och hälsa, gått in i väggen, skadats på jobbet osv. Den försäkringen har omvandlats till ett nålsöga av Allianspartierna och fortsättningsvis även av de röd-gröna i vart fall har inga större förändringar skett.

Nålsögat innebär att bara de dödssjuka som är berättigade till sjukpenningsgrundande inkomst får sjukpenning om de har tur och ingen arbetförmedlare eller handläggare på försäkringskassan anser att "nog finns det något denna individ kan utföra". De verkar sakna hjärnsubstans och verklighetsuppfattning, obefintlig insikt om hur företag och rekryterare ser på människor med minsta skavanker. Enligt företag och rekryterare är det de som "snackar bäst" och kan visa minst "svaghet" som anställs, gärna psykopatiska drag då hamnar man i mellanchefsposition direkt och får 15000 extra i månadslön. Detta gäller inte bara den privata affärsvärlden, det gäller även myndigheter och till och med handläggare på arbetförmedlingen (Roland Paulsens bok "Vi lyder bara").
//Kallekula