Hoppa till huvudinnehåll
Insändare

Används skattebetalarnas pengar till välfärd?

Rätta mig om jag har fel men om det finns ca 35 000 personer i Fas 3 så innebär det att över 200 miljoner kronor skattepengar går rakt ner i fickan på Fas 3-anordnare per år. Därtill tillkommer all administration för arbetsförmedlarna, deras löner, och ytterligare kostnader för Fas 1 och Fas 2, jobb coacher mm. Sveriges alla skattebetalare, är detta välfärd? Är det väl investerade pengar? Är det så vi vill att skattemedel ska användas? Är detta det nya arbetarpartiet?
Publicerad 20 maj 2014, kl 10:30

För att förvilla människor har man nyligen bytt namn på fasen till sysselsättningsfasen, nu måste man söka på både Fas 3 och sysselsättningsfas på internet men det är inget större problem. Arbetsförmedlingens informationssidor använder fortfarande "Fas 3.

Det känns nästan som man kommer att få hjärnblödning när man sätter sig in i denna arbetsmarknadspolitik. Man skäms över detta land. Jag fattar inte att de som jobbar på arbetförmedlingen orkar och överhuvudtaget genomför denna typ av åtgärder. Man kan lika gärna sätta alla arbetssökande i koncetrationsläger med en gul davidstjärna!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fas_3

Fas 3 infaller för dem som än är arbetslösa efter 450 dagar i jobb- och utvecklingsgarantin.

"Regeringen har motiverat Fas 3 bland annat med att långtidsarbetslösa behöver gemenskap och någonstans att gå, få möjlighet att skaffa sig nya meriter, referenser och kontakter som är tänkt att leda till andra framtida arbeten, även om Fas 3 inte motsvarar en konventionell anställning med lön. Hillevi Engström har bland annat sagt Tanken med Fas 3 är att man ska känna sig behövd och ha en gemenskap samt Alternativet, att man inte gjorde något och lät människor sitta i soffan hemma eller bli sjukpensionärer, vore sämre.´[1] Hillevi Engström har även talat om att långtidsarbetslösa är "sköra människor" samt att utbildning inte är rätt för dem, som svar på varför allmän utbildningsmässig kompetenshöjning är förbjuden i Fas 3. [2] Sedan maj 2011 har deltagare i Fas 3 möjlighet till arbetsmarknadsutbildning som andra inom jobb- och utvecklingsgarantin.[3]"

Det är mycket hemlighetsmakeri kring Fas 3-anordnare. En del tjänar grova pengar och gränsen mellan "sysselsättningen" och konkurrens med privata företag är hårfin.

Second hand butiker tar hand om en del arbetssökande, det är väl de enda som gör något vettigt i den här världen men ska man tillbringa resten av livet i en Second Hand butik, vad tjänar Sverige på det? Det är billigare att förtidspensionera än att dessutom betala anordnare. Regeringens arbetsmarknadpolitik är inget annat än genomrutten!

Bert Karlsson om politiker: "de är som krokodiler, stora käftar och små öron"
//Acdc