Annons
Annons

Hur är det med bidrag till Stockholm?

Publicerad 16 september 2014, kl 09:09

Jag läste i senaste Kollega om bidrag till glesbygden. Mindre ofta läser jag om bidragen till storstäderna och framförallt Stockholm.

Alla departement, de flesta myndigheter och kulturella institutioner finns i Stockholm och bekostas av våra skattepengar. I många småkommuner finns inte en enda statlig tjänst. Polis, försäkringskassa och arbetsförmedling är till exempel flyttade till städerna. Det senaste exemplet är att skatteverket skall lägga ner sitt kontor i Åmål och flytta till Karlstad. Varför kan de inte göra tvärtom?
//Torbjörn Larsson

 • Läs även...

  Debatt: Ideella föreningar kan rädda liv

  En stor del av anställdas sjukskrivningar har koppling till psykisk ohälsa. Ideell sektor gör nytta för att stödja människor som mår dåligt, men måste ofta kämpa för sin egen existens, skriver Lotta Halvardsson Ekdahl och Magnus Werner.

 • Läs även...

  Fler tjänstemän sägs upp på grund av krisen

  Allt fler varsel leder nu till uppsägningar – inte minst i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det visar en koll som Kollega har gjort bland Unionens regionkontor.

 • Läs även...

  Debatt: Civilsamhället behöver stabil finansiering

  Att vara beroende av bidrag för att bygga sin verksamhet är en otrygghet för de anställda och gör det svårt att skapa en hållbar arbetsmiljö, skriver Joakim Stålåker som efterlyser fler stödinsatser än bidrag till civilsamhället.