Hoppa till huvudinnehåll
A-kassa

Fler ska få mer i a-kassa

Regeringen presenterar tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna ett krispaket för att dämpa konsekvenser på arbetsmarknaden, bland annat genom att höja taket i a-kassan och sänka kraven på hur länge man ska ha jobbat och ha varit medlem i en a-kassa.
Johanna Rovira Publicerad 30 mars 2020, kl 16:40
Janerik Henriksson/TT
Ekonomisk-politiska talespersonerna Emil Källström (C) och Mats Persson (L), finansminister Magdalena Andersson (S) och finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) under en pressträff om nya budgetåtgärder för arbetsmarknaden. Janerik Henriksson/TT

Regeringen ska inom en snar framtid överlämna förslag om en extra ändringsbudget – ett förslag som bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

I förslaget ingår bland annat att tillfälligt sänka kraven både på hur mycket man måste ha jobbat innan man kan få a-kassa och på hur länge man ska ha varit medlem i någon a-kassa.

Dessutom föreslår partierna i ett pressmeddelande att de obligatoriska karensdagarna slopas, om än tillfälligt, att taket höjs liksom grundbeloppet samt att a-kassorna får mer pengar för att handlägga alla de ansökningar som man befarar kommer i kölvattnet av varslen.

Läs mer: Rekordmånga går med i Unionens a-kassa

Arbetsförmedlingen ska också få mer pengar och olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder, som till exempel starta-egetbidrag förlängs. Förslaget innebär också en mängd satsningar på utbildning – bland annat ökad möjlighet till yrkesutbildning.

TCO gjorde snabbt tummen upp för krispaketet - i synnerhet att fler ska få mer i a-kassa. Men också satsningarna på utbildning välkomnades av centralorganisationen TCO:s ordförande Therese Svanström.

– Redan innan coronapandemin var stora grupper i samhället i behov av vidareutbildning för att klara av att hänga med i utvecklingen. Det behovet kommer sannolikt bli större utifrån dagens situation, säger hon i ett pressmeddelande.

Förändringar i a-kassan

  • Både grundbeloppet och taket i a-kassan höjs, från 910 kronor till 1 200 kronor de första 100 dagarna, vilket gör att fler kommer att nå upp till en ersättning som motsvarar 80 procent av lönen.
  • De sex karensdagarna tas tillfälligt bort så att det blir lättare att kvalificera sig för ersättning från arbetslöshetsförsäkringen.
  • Kraven för hur länge man ska ha varit medlem i en a-kassa för att kunna få ersättning sänks från tolv till tre månader.
  • Arbetsvillkoret, hur många timmar man minst ska ha arbetat per månad, sänks från 80 till 60 timmar.
A-kassa

Unionens a-kassa tillbaka på normala väntetider

Medlemmar i Unionens a-kassa har fått vänta länge på ersättning det senaste året. Nu har man jobbat ikapp.
Lina Björk Publicerad 20 november 2023, kl 14:15
Till vänster fasadskylt till Unionens a-kassa, till höger en hand som håller i ett stoppur.
Tidigare i år hade Unionens a-kassa längst väntetid av alla a-kassor. Då var väntetiden för att få besked om ersättning 10 veckor - nu är den 5 veckor. Foto: Ola Rennstam/Colourbox.

Först var det en cyberattack, sedan ett ärendehanteringssystem som krånglade. Efter sommaren låg Unionens a-kassa rejält efter i handläggningstider och utbetalningar, vilket Kollega tidigare rapporterat om

Till slut ryckte a-kassornas tillsynsmyndighet IAF ut och startade ett ärende kring väntetiderna med ultimatumet: få ner handläggningstiderna till fem veckor innan december är slut, annars kan statsbidraget helt eller delvis dras in. Och enligt IAF: s senaste statistik har man lyckats med det. Den genomsnittliga väntetiden för att få besked om ersättning är nu fem veckor, att jämföra med 10 veckors väntetid efter sommaren. 

Samarbete och övertid lösningen

Enligt kassaföreståndaren Harald Peterson handlar resultatet dels om att handläggarna jobbat mer, dels tydliga veckomål och uppföljningar.

Harald Peterson
Harald Peterson Mattias Lindbäck

– Vi har jobbat mer men har också lagt in två återhämtningsveckor. Sedan har vi fått visst stöd från andra a-kassor, vilket har underlättat, säger han. 

Tidigare har medlemmar haft svårt att nå a-kassans handläggare då man endast haft en timmes telefontid per dag. 

Kommer medlemmar att kunna nå sina handläggare nu? 

–  Vi jobbar långsiktigt och bygger nu vidare för att bibehålla ett stabilt arbetsläge och där vi också kan stärka tillgängligheten.