Hoppa till huvudinnehåll
Krönika

Ett eget julbrev

När jag var barn gjorde min pappa alltid en särskild sak vid jultider. Han skrev ett målbrev till sig själv, låste in det i kassaskåpet och tog fram det nästa jul som en uppföljning
Dag Bremberg, Nina Karlsdotter Publicerad 21 december 2010, kl 10:51

Som liten flicka, förstod jag inte betydelsen, utan var mer nyfiken på pappas uppsyn när han läste den "hemliga lappen".

I dag förstår jag precis! De chefer jag träffar i min roll som coach upplever december som en hektisk månad, då mycket ska ske både i arbetet och privat. Många gånger frågar jag om det finns en skriven handlingsplan för personliga mål. De flesta jag träffar har inte tagit sig tid att göra detta, och vet inte hur man kan göra.

Lasse är chef för en enhet på 30 personer. Han har haft ett tufft år med en hopslagning av två enheter, byte av kundstödssystem, uppsägningar av personal och mängder med konflikter som följer en sådan process. Lasse själv är expert i sin yrkesroll, relativt ny som chef och har fått kämpa med att skifta fokus från att vara expert till att hitta sitt ledarskap. I vårt senaste samtal sa han så här:

"Vet du, Nina, nu är jag trött, och det känns som om ingenting jag gör är bra. Alla bara är frustrerade eller arga för allt som hänt. Hur ska jag kunna vara en dynamisk ledare med energi och engagemang, när allt jag får tillbaka bara är dåligt?" Jag bad då Lasse att fundera över följande tre frågor:

Vad har du gjort bra som chef 2010?

Vad kan du förbättra i ditt ledarskap under 2011?

Hur, mer specifikt, ska det förbättras?

Efter en stund, lyste han upp och sa: "Jag har ju faktiskt nått flera mål! Alla de förändringar som vi beslutade om 2009 är nu gjorda. Vi har ökat vår effektivitet i handläggning av ärenden med 25 % med det nya systemet".

Ibland kan det hjälpa att ställa sig utanför och se det från ett annat perspektiv. När vi ställer frågor om vad som har fungerat bra, kan vi få andra svar än om vi fokuserar på de problem vi har upplevt.

Nu är det inte långt kvar till jul och kanske är din almanacka redan fylld av avstämningsmöten, budgetavslut, uppföljningar och julbord. Vad skulle hända om du avsatte ett möte med dig själv och funderade över dessa tre enkla frågor? Kan de hjälpa dig att se det du gjort bra i ditt ledarskap och sätta upp nya mål för 2011? Som avslutande tips; lägg ditt målbrev i ett fint paket och låt tomten komma med det till dig nästa år!

Nina Karlsdotter är coach och vd för Karlsdotter ledarskap AB

Nina Karlsdotter